16.11.2009, 01:56
Witam, oto moje akwarium,uprzejmie prosze o laskawe rzucenie okiem i ewentualna ocene,wode,zdaje sie,jest przyciemnawa,ale to po korzeniu,ktory aktualnie moczy sie po wygotowaniu,wiec najmocniej przepraszam za niekompletna fotke,dodam z korzeniem jak tylko go umieszcze w zbiorniku
obsada :
4x pielegniczka ramireza
1x piskorz mulowy(przyczajony tygrys ukryty smok
)
oswietlenie:swietlowka na calej dlugosci akwa+ dodatkowa zarowka imitujaca wiazke promieni slonecznych padajaca przez rozliny(tworzy efekt swiatlocienia)wlaczam na 3 godziny dziennie
woda: pH ~6.6-6.8
podloze: Piasek kwarcowy + żwir rzeczny + korzen(ktory aktualnie sie jeszcze moczy,to puste miejsce po prawej jest na niego)
rosliny: moczarka x2,
kabomba x4,
vallisneria spiralis x2,
jeszcze taka trawka z bialym paskiem wzdluz liscia ,nie wiem jak sie nazywa ,zapomnialamx1
i ten krzaczek z czerwonymi listkami kolo jasnych kamieni x1,,
testy regolarnie raz w tygodniu,na tlen raz w tygodniu 2 x dziennie, wieczorem zawsze jest wyzszy.
temperatura :28 stopni
filtr:
Hagen Elite jet-flo 100 fish filter 75-100litres BNIB.
swietlowka:sun glo 23,6/60cm,20w TM.
grzalka:
Hagen Elite Submersible Tropical Aquarium Heater 150w
Może sama daruj sobie złośliwości...

obsada :
4x pielegniczka ramireza
1x piskorz mulowy(przyczajony tygrys ukryty smok
)oswietlenie:swietlowka na calej dlugosci akwa+ dodatkowa zarowka imitujaca wiazke promieni slonecznych padajaca przez rozliny(tworzy efekt swiatlocienia)wlaczam na 3 godziny dziennie
woda: pH ~6.6-6.8
podloze: Piasek kwarcowy + żwir rzeczny + korzen(ktory aktualnie sie jeszcze moczy,to puste miejsce po prawej jest na niego)
rosliny: moczarka x2,
kabomba x4,
vallisneria spiralis x2,
jeszcze taka trawka z bialym paskiem wzdluz liscia ,nie wiem jak sie nazywa ,zapomnialamx1
i ten krzaczek z czerwonymi listkami kolo jasnych kamieni x1,,
testy regolarnie raz w tygodniu,na tlen raz w tygodniu 2 x dziennie, wieczorem zawsze jest wyzszy.
temperatura :28 stopni
filtr:
Hagen Elite jet-flo 100 fish filter 75-100litres BNIB.
swietlowka:sun glo 23,6/60cm,20w TM.
grzalka:
Hagen Elite Submersible Tropical Aquarium Heater 150w
Może sama daruj sobie złośliwości...