a) Litraż: 84l
b) Wymiary: 60x40x35
c) Wyposażenie:
- Oświetlenie: 2 świetlówki 15W - mam zamiar zmienić na silniejsze.
- Filtr: AquaEl TurboFilter 350
- Ogrzewanie: Grzałka AquaEl dodana do zestawu wraz ze zbiornikiem 40l
e) Parametry wody: Na razie nieznane. Szykuję się do zakupu testów
f) Zbiornik założono 2 tygodnie temu. Zarybienie nastąpiło wczoraj.
g) Nawożenie:
- Tetra Plant: PlantaMin
h) Żywienie:
- Żywy pokarm
- pokarm w płatkach i granulatach dla ryb akwariowych i dekoracyjnych.
Dzisiaj wreszcie przyszły do mnie sadzonki więc wreszcie mogłem obsadzić zbiornik.
Teraz przynajmniej to już jakoś przyzwoicie wygląda niż to co miałem w starej czterdziestce - dlatego dobrze, że nie mam żadnych zdjęć XD.
Obecnie planuję dokupić jeszcze z 3 moczarki i wcisnąć je obok kłody z prawej strony. Ze względu na miejsce potrzebne jako dostęp do filtra i grzałki postanowiłem, że najbardziej zbiornik będzie zapełniony z prawej.
Myślę też nad zakupem małego anubiasa kongijskiego na 1 plan, który najpewniej również umieszczę po prawej.
Na 1 fotce widać w lewym rogu skalara.
Proszę o wyrozumiałość gdyż jest to prezent od mojej młodszej siostry (niedawno miałem imieniny), która wiedziała jak zawsze chciałem mieć te rybki.
Jeszcze jutro oddam parkę do zoologa i może uda mi się otrzymać rabat na 16 neoników
A nie lepiej zrezygnować z neonów i powiększyć stado prystelek? To bardzo fajne rybki!
Do tego otoski, ramirezki i git, kilka kirysów też nie zaszkodzi.
Ano.
Prystelki mam od momentu gdy pierwszy raz kupiłem akwarium. Wtedy to była jeszcze 25 litrówka kupiona w Realu (dałem się nabrać na cenę i po 6 miesiącach zaczęło mi przeciekać). Strasznie się z nimi zżyłem i postanowiłem zostawić sobie to stadko.