akwa 130 litrów
temp 25
oświetlenie 2x18
filtr: t-head typ N 550(pompa wirnikowa)
Rośliny:
mech jawajski
kryptocoryna
zabienica
nurzaniec wielki
mikrozorium
ryby: 2 teleskopy czarne i złote (małe)
2 welony duże
4 małe karasie
2 duże i dwa mlode szubunkiny
2 kiryski
1 ampularia
Karmienie : bio-vit , ovo-vit. 2x dziennie rano o 7.00 i wieczorem ok. 21.00
chora ryba to welon ( duży ok 4 lata) objawy występują od tygodnia jedna welonka umarła tydzień temu,OBJAWY to : krzywo pływa,czerwone żyłki na płetwach i ogonie, siedzi na dnie
i coś tak dziwnie wygląda tzw. trochę wyblakła .Podejrzewam problemy z pęcherzem pławnym tylko nie wiem jakto leczyć , w zoologicznym powiedzieli ze niewiedzą !!!(zal i tyle). Postarałem się opisać wszystko szczegółowo , proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy temat , nie pisałbym tego gdybym nie umiał sobie poradzić hoduje ryby od 6 lat i pierwszy raz spotkałem tę chorobę !! objawy występują tylko u tego jednego welona...
sorki za błędy w pisowni i proszę o pomoc bo jak ta ryba zdechnie to ja również!
Jak coś to pisać tu na http://www.akwaswiat.net/index.php
albo na gg 7088620 lub skype: remigiusz.2
temp 25
oświetlenie 2x18
filtr: t-head typ N 550(pompa wirnikowa)
Rośliny:
mech jawajski
kryptocoryna
zabienica
nurzaniec wielki
mikrozorium
ryby: 2 teleskopy czarne i złote (małe)
2 welony duże
4 małe karasie
2 duże i dwa mlode szubunkiny
2 kiryski
1 ampularia
Karmienie : bio-vit , ovo-vit. 2x dziennie rano o 7.00 i wieczorem ok. 21.00
chora ryba to welon ( duży ok 4 lata) objawy występują od tygodnia jedna welonka umarła tydzień temu,OBJAWY to : krzywo pływa,czerwone żyłki na płetwach i ogonie, siedzi na dnie
i coś tak dziwnie wygląda tzw. trochę wyblakła .Podejrzewam problemy z pęcherzem pławnym tylko nie wiem jakto leczyć , w zoologicznym powiedzieli ze niewiedzą !!!(zal i tyle). Postarałem się opisać wszystko szczegółowo , proszę o wyrozumiałość to mój pierwszy temat , nie pisałbym tego gdybym nie umiał sobie poradzić hoduje ryby od 6 lat i pierwszy raz spotkałem tę chorobę !! objawy występują tylko u tego jednego welona...sorki za błędy w pisowni i proszę o pomoc bo jak ta ryba zdechnie to ja również!
Jak coś to pisać tu na http://www.akwaswiat.net/index.php
albo na gg 7088620 lub skype: remigiusz.2