Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Za małe gniazdko - co odłączyć.

Cześć, mam gniazdko z miejscem na 2 wtyczki. Mam tam podłączony filtr i oświetlenie. Niestety musi też być tam laptop podłączony, który niepodłączony wytrzymuje ok. półtorej godziny, więc po tym czasie muszę podłączyć go. Więc lepiej odłączyć z gniazdka pokrywę z oświetleniem czy filtr? Przeniesienie laptopa gdzie indziej raczej niemożliwe..

Po co kombinoważ?Nie prościej kupić jakiś rozgałęźnik?Na pewno nie odłączaj filtra, bo bakterie zginą.

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Podłącz złodziejkę i po problemie.

Oby dwa sprzęty muszą być podłączone. Niekoniecznie non stop ale powinny miec swoje włąsne gniazdko. Jeśli masz pokrywę z szybą i parująca woda nie dostaje się bezpośrednio do żarówki to możesz pokusić się o jej otwarcie i podłaczenie dodatkowego gniazdka do filtra. Ewentualnie wyprowadzenie kabla na zewnątrz. Tylko pamiętaj żeby to wszystko dobrze zazolowac i szcelnie zamknąc, zeby woda się do środka nie dostała. Polecam folię termokurczliwą i silikon.

W przeciwnym razie udaj się do najbliższego elektrycznego i kup rozdzielacz.

Akwarium 60L (60x30x35)
- 12 neonków Inessa
- 6 gupików czerwonych
- 8 Red Cherry
- 3 Zbrojniki Lamparcie (popularne Glonojady)

Asza_A napisał(a):Cześć, mam gniazdko z miejscem na 2 wtyczki. Mam tam podłączony filtr i oświetlenie. Niestety musi też być tam laptop podłączony, który niepodłączony wytrzymuje ok. półtorej godziny, więc po tym czasie muszę podłączyć go. Więc lepiej odłączyć z gniazdka pokrywę z oświetleniem czy filtr? Przeniesienie laptopa gdzie indziej raczej niemożliwe..

Asza musi jeść i pić. Pytanie brzmi: co mam jej odłączyć - jedzenie czy picie?

3promile , trzeba od razu tak ostro? Inni znaleźli rozwiązanie a Ty już takie rzeczy musisz pisać, nie można po prostu powiedzieć , że obydwa są potrzebne?

Ok, nie będę kombinowała z tymi gniazdkami, postaram się przenieść komputer.
Myślałam, że z półgodziny mogę odłączyć światło.
Dzięki wszystkim. Smile

Asza_A napisał(a):3promile , trzeba od razu tak ostro? Inni znaleźli rozwiązanie a Ty już takie rzeczy musisz pisać, nie można po prostu powiedzieć , że obydwa są potrzebne?

Dzięki wszystkim. Smile

Muszę ostro, bo masz u mnie przechlapane za znęcanie się nad welonem Tongue

Asza_A napisał(a):3promile , trzeba od razu tak ostro? Inni znaleźli rozwiązanie a Ty już takie rzeczy musisz pisać, nie można po prostu powiedzieć , że obydwa są potrzebne?

Dzięki wszystkim. Smile

Nie musisz wcale kombinować, zrób jak ci koledzy powiedzieli. Kup poprostu "złodziejkę". Kosztuje ok 5 zł. I tyle, cała kombinacja.

Podpisuję się pod postem: Nie męcz welonka.

...
Problem rozwiązany, więc zamykam Smile
Temat zamknięty

Skocz do: