Sonda: Czy podobają Ci się moje ramirezki?
Tak
Nie
Uwaga: To jest publiczna sonda, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowałeś.   Wyniki sondy

• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pielęgniczki ramireza

Pielęgniczka ramireza (Mikrogeophagus ramirezi)

Samiczka:

Samiec:

Ładne są :p

sliczne musze miec parke tych przepieknych pielegniczek, powiedz mi tylko jak rozpoznajesz plec tych rybek, myslalem ze dlugosc pletwy grzbietowej ma znaczenie ale na twoich zdjeciach nie maz az takiej roznicy zeby stwierdzic ktora to ktora

kulą mówimy NIE!!!

wolverine napisał(a):sliczne musze miec parke tych przepieknych pielegniczek, powiedz mi tylko jak rozpoznajesz plec tych rybek, myslalem ze dlugosc pletwy grzbietowej ma znaczenie ale na twoich zdjeciach nie maz az takiej roznicy zeby stwierdzic ktora to ktora

Samica ma taki zaróżowiony brzuszek i jest trochę mniejsza Wink
Samiec jest też trochę bardziej ubarwiony.

adi111 napisał(a):Samica ma taki zaróżowiony brzuszek i jest trochę mniejsza Wink

A nie czasami że samiec ma na przodzie płetwy grzbietowej tak zwany ,,szpak,,?
Z drugiej strony wolverine na www.google.pl jest dużo informacji wystarczy poszukać.

Pozdrawiam
Rafał

BlackHawk88 napisał(a):
adi111 napisał(a):Samica ma taki zaróżowiony brzuszek i jest trochę mniejsza Wink

A nie czasami że samiec ma na przodzie płetwy grzbietowej tak zwany ,,szpak,,?
Z drugiej strony wolverine na www.google.pl jest dużo informacji wystarczy poszukać.

dzieki Hawk za tego linka "www.google.pl" nie slyszalem Wink jak bysmy wszyscy googlowali to nie bylo by chyba sensu wiecej tu przychodzic...

kulą mówimy NIE!!!

Na forum pisze się różne sprawy, ale pytania w stylu ''jak się rozróżnia płeć..'', to szczyt lenistwa. Na internecie masz 10 lub więcej stron o rozróżnianiu płci ramirezek.

Pozdrawiam
Rafał

Skocz do: