• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gupiki i inne ryby- jaki pokarm?

czesć! no więc tak: mam karlika szponiastego i 5 gupików w akwarium..... chciałabym jeszcze dokupić sobie danio lub brzanki różowe lub jeszcze jakieś inne rybcie Wink problem w tym że mam juz gupiki które karmię specjalnym pokarmem przeznaczonym dla nich: tetra guppy. skład: m.in. mięso ryby, lecytyna, olej roslinny, wyciągi z alg, krewetka, gluten, brązowy ryż.
wolałabym nie zmieniac im jedzenia gdy moje akwa zapełni sie innymi rybami, czy mogłabym je karmić pokarmem dla gupików? moge dokupic inne jedzenie dla ryb zimnolubnych i podawać obydwa, ale czy danio i inne rybki nie otruja sie tym albo coś? (wiem że to troche głupie pytanie ale wole być pewna na 100 % ) Wink dzięki z góry za odp :p

Owoc napisał(a):.... chciałabym jeszcze dokupić sobie danio lub brzanki różowe lub jeszcze jakieś inne rybcie Wink

Rybom należy różne pokarmy nie jeden czy dwa, ale kilka dietapowinna być maxymalnie urozmaicona. Czy ty przypadkiem nie masz akwarium 30l? Chcesz coś do swojej obsady jeszcze dodawać?

tak zgadza się mam 30l ale juz rozmysliłam się z brzanek są za duże...

a czyli będę musiała jeszcze dokupić.. rozumiem. ale innym rybciom nic sie nie stanie od jedzenia dla gupików oraz nic nie stanie sie gupikom od jedzenia dla innych ryb?? Wink

Do 30l możesz sobie dokupić razborki galaxy. Większość pospolitych rybek jest wszystkożernych także nic im nie powinno być od pokarmu dla gupików. Pozatm nie powinieneś karmić ryb, obojetnie jakich jednym pokarmem, dietę należy maksymalnie urozmaicać.

ja daje im żywy ochotke lub larwe komara polecam
obsada
7 neonów inesa
5 brzanek sumatrzańskich
1 glonojad syjamski
1 molinezja złota
1 sumik chyba kiryśiek

Skocz do: