Olek napisał(a):Rybka jest świetna nie mieliśmy jeszcze w galerii grubowarga zielonego(a przynajmniej nie pamiętam) 
Jest młody i "chudy"
Ile go już masz?
Co dajesz jeść?
Warto jeszcze wspomnieć że poniektóre rośliny w Twoim akwarium nie są do niego przeznaczone.Dałaś się nabrać w sklepie. 
Fakt, jest młodziutki. Mam go dopiero niecały miesiąc.
Karmię ją jakimiś płatkami dla ryb tropikalnych firmy Aquarian, plus kostki suszonego tubifexu, a dodatkowo wioślarki, które uwielbia

Co do roślinności, to kompletowałam sama. W całym Manchesterze znalazłam tylko jeden sklep zoologiczny. Moją radość z odkrycia przyćmił skąpy wybór. Dlatego większość moich roślin zakupiłam na ebayu.
Oprócz tego, co widać na zdjęciu, w składzie mam:
-wisteria
-java moss
-java fern
-Anubias barteri
i jeszcze jedna roślina trawiastokształtna, której nazwy niestety nie znam.
Właściwie jest to moje pierwsze akwarium po moim około 40litrowym, które miałam od 10 roku życia (tato zapalony akwarysta), gdzieś do końca liceum. Czyli to taki mój powrót do przeszłości po około 6 latach
Czy mógłbyś mi doradzić jakieś roślinki dla tej ryby? Tak się składa, że zamierzam w najbliższej przyszłości wymienić ten baniaczek na inny, gdyż dla przystojniaka będzie wkrótce za mały.
W ogóle muszę się podszkolić nieco, bo jak ja zaczynałam ze swoją małą kałuża, to wiedza akwarystyczna była lekko ograniczona.
Pamiętam, że miałam tam skalara, ale ciiiiii....