• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

co polecicie?

Dla:
-Bojownika
-Żałobniczki
-tetry
-mieczyka
z góry dzieki za odp.

Jakie masz akwarium (litraż?) ile sztuk masz tych rybek z każdego gatunku?

1 mieczyk
1 zaloniczka
2 tetry kolorowe
dzwa mieczyki
1 bojownik
litraż 25l

http://klub.chip.pl/akwaria/akk/s_kk.html przpeisy dla rybek

uważaj na bojownika .Masz dużo rybek jak na taki litraż (nie zadużoWink),a bojownik jak to bojownik może stać się agresywny. Polecam paprykę (wcześniej już się rozpisywałam Wink) ,ryż gotowany ... no sami przejrzyjcie Wink

moge zaproponowac pokarm firmy tetra
możesz pomieszac pokarmy np. tetra Min zt etra rubin
tetra produkuje dobre pokarmy dla ryb które są chętnie zjadane
Lub np mieszanke tetra phylli tetra i granulat tetra rubin też dobre rozwiązanie ale to już ty decydujesz możesz pomieszac te trzy rodzaje a twoje rybki wybierą to co najlepsze

Mysle że najlepiej zacząć od żywego pokarmu i co jakiś czas zmieniać go tak było by najlepiej niee masz powodu si martwić o bojownika bo one aż takie agresywne nie są Cool chociaż to zależy jaki ma charakterBig Grin. Bojownikowi najlepiej wchodzi żywy pokarm Big Grin chodowałem je a jak coś do rozmnażania to pisać pomoge w sprawie bojownika Big GrinBig Grin

Kaliber 44, Paktofonika [*]Magik[*]

300l - Ameryka Południowa Pawiookie
http://www.akwaswiat.net/-300l-ameryka-p...5924-3.htm

www.Pawiookie.pl

Ja proponuję kupić bio vit, ovo vit i ichtio vit (niebo taniej niż tetra, ale jak kogoś stać na tetrę to czemu nie ;-), z gotowymi pokarmami można po eksperymentować ), zmieszać je ze sobą i podawać naprzemiennie z pokarmem mrożonym ponieważ w przeciwieństwie do żywego jest bezpieczniejszy ( choćby ze względu na możliwość przeniesienia pasożytów)
no i jakieś dobre witaminki do wody
nie polecam nikomu tetra fresh delica, ponieważ po nim miałam sporą inwazję oczlików

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Skocz do: