• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

karmienie kiryskow, otoskow i zbrojnikow.

Witam serdecznie.
Mam u siebie w akwarium troche rybek dennych...ale nie wiem jak do konca mam je karmic zeby bylo dobrze...
6-kiryskow spiżowych
6-otoskow
2-zbrojniki
jako pokarm stosuje SERA CHIPS Big Grin

tylko problem w jakiej ilosci mam je podawac ?? jak do tej porady daje 2 chipsy..1 rano i 1 po 16 jakos (ale chce zaczac dawac 1 po godz. 20 jakos)....chipsy te sa dosc male..wielkoscia jak moneta 1gr...

zagescic moze czestotliwosc karmienia ?? czy byc moze pozostac przy 2 razy dziennie ale po 2 chipsy ?

zbrojniki karmi się przeważnie po zgaszeniu światła,

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

no okej....ale w jakich ilosciach ??

Jeden chips na noc i tyle.Może byś bardziej urozmaicił dietę rybek ?

Kup normalny pokarm dla zbrojników ,,Green Algae Wafers,, i po kłopocie, ja daje jedną tabletkę rano(nie koniecznie musi być na noc) i z własnego doświadczenia wiem że zjadają go Zbrojniki, krewetki, kiryski i nieraz inne ryby. Jedna puszka 300ml kosztuje 20zł.

Pozdrawiam
Rafał

Cytat:Jeden chips na noc i tyle.Może byś bardziej urozmaicił dietę rybek ?

spokojnie spokojnie..dostaja tez i zywy pokarm...urozmaicam jak moge... i na ile mi wyobrazni starcza....

A twoje otoski jedzą te sera chips?Ja moje karmie tym samym ale głównie to kosiarki to jedzą, otoski wolą gąbkę od filtra lub rośliny.

co do otoskow to prawda Big Grin u mnie wiecznie na roslinach siedza i cos tam sobie podjadaja...
ale kiryski i zbrojniki jedze te chipsy :d

Swoim zbrojnikom co jakiś czas wrzucam kawaki gotowanego kurczaka.Aż mlaskają.

moje lubia dostawac ogorka Smile

Skocz do: