• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 30l

Witam
Zastanawiam się nad obsadą mojego 30l które jest dość gęsto obsadzone roślinami. Myślałem nad pielęgniczkami ramireza lub jakimiś małymi kolorowymi rybkami Smile
Macie jakieś ciekawe propozycje?? Smile napewno nie będzie to krwetkarium

Dzięki
Pozdrawiam Smile

No niestety ale o ramirezkach (i ogólnie pielęgniczkach) w 30l możesz sobie tylko pomarzyć. Proponuję tradycyjny zestaw:
-Samiec bojownika
-krewetki Red Cherry/Babaulti(lub inne rodzaje karłowatych).
Jak chcesz możesz bez krewetek.

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

Na www.apisto.pl widziałem jak trzymali pielęgnice w takich akwariach ale nie chce ryb męczyć. A gupiki ?? ile sztuk?? platki?? bojownik mi się nie widzi ...
Pozdrawiam

ewentualnie drobniczki jednodniówki

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Gupiki to dobry pomysł.
Czytałem, że One lubią dużo roślinek.
Ja do 30l dałbym 3 parki, albo jakąś kombinacje typu 2 samce 4 samiczki.

Z drugiej strony jeżeli jest to Twoje jedyne akwarium gupiki tez nie są idealne. Jak wiadomo bardzo szybko się mnożą a w 30l wiele ich nie pomieścisz. Tam to kotnik wejdzie, ale jak już małe podrosną to mały zonk Tongue

bercia289 napisał(a):ewentualnie drobniczki jednodniówki

Niedostępne dla mnie Wink

Wojtek_NS napisał(a):Gupiki to dobry pomysł.
Czytałem, że One lubią dużo roślinek.
Ja do 30l dałbym 3 parki, albo jakąś kombinacje typu 2 samce 4 samiczki.

Z drugiej strony jeżeli jest to Twoje jedyne akwarium gupiki tez nie są idealne. Jak wiadomo bardzo szybko się mnożą a w 30l wiele ich nie pomieścisz. Tam to kotnik wejdzie, ale jak już małe podrosną to mały zonk Tongue

Ale gupiki jak coś to tylko samce Wink są bardziej ubarwione i nie będzie młodych Smile

Czekam na coś więcej Smile

Pozdrawiam

Same samce w akwarium często się wzajemnie gryzą usalając 'hierarchie' Wink
Może byc troche niespokojnie więc w Twoim akwarium.

Tak w temacie - mógłby ktoś kto wie więcej powiedziec cos na temat danio pręgowanych ? moze one by sie nadawały ?

nie do 30l to bardzo ruchliwa rybka i potrzebuje dużej przestrzeni do pływania

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

ToMayz napisał(a):Może np. parkę gupików, a jak już urodzą, to rozdawać po znajomych i zooologikach? Smile
Gupików nie trzyma się w PARACH, ale w HAREMACH(ze względu na komfort i bezpieczeństwo samic). No to może 5 sztuk neona zielonego(jest najmniejszy)albo mikro razbory galaxy?

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

Skocz do: