1
Właśnie kupiłam dwie rybki ale niestety w sklepie nie powiedziano mi że są to rybki słonowodne a moja woda w akwarium nie jest przystosowana. Co robić by utrzymać je przy życiu i jak zmieniż wodę? Proszę pomoooooocyyyyyyyyy
4
oscypek napisał(a):Właśnie kupiłam dwie rybki ale niestety w sklepie nie powiedziano mi że są to rybki słonowodne a moja woda w akwarium nie jest przystosowana. Co robić by utrzymać je przy życiu i jak zmieniż wodę? Proszę pomoooooocyyyyyyyyy
Hhehe masz problem a jakie to rybki. Napisz coś więcej
Test wody
http://www.allegro.pl/28052_testy.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.07.2009, 22:47 {2} przez
bumboo.)
1
bumboo napisał(a):oscypek napisał(a):Właśnie kupiłam dwie rybki ale niestety w sklepie nie powiedziano mi że są to rybki słonowodne a moja woda w akwarium nie jest przystosowana. Co robić by utrzymać je przy życiu i jak zmieniż wodę? Proszę pomoooooocyyyyyyyyy
Test wody http://www.allegro.pl/item676013671_jbl_...5_w_1.html
nie wiem kto ma większy peoblem, ja czy te rybki. Nie pamiętam nazwy ale jedna z nich wygląda jak Nemo z kreskówki. Jak długo przeżyją i czy są jakieś "domowe| sposoby na ratunek?
4
oscypek napisał(a):bumboo napisał(a):oscypek napisał(a):Właśnie kupiłam dwie rybki ale niestety w sklepie nie powiedziano mi że są to rybki słonowodne a moja woda w akwarium nie jest przystosowana. Co robić by utrzymać je przy życiu i jak zmieniż wodę? Proszę pomoooooocyyyyyyyyy
nie wiem kto ma większy peoblem, ja czy te rybki. Nie pamiętam nazwy ale jedna z nich wygląda jak Nemo z kreskówki. Jak długo przeyją i czy są jakieś "domowe| sposoby na ratunek?
Kolego nie sądzę że są to ryby morskie. Po pierwsze dużo kosztują i nikt ich nie sprzedaje od tak sobie po drugie... nie ma drugiego heheh
Co do sposobów ratowania to spuść je w kiblu, kiedyś na pewno trafią do Morza.
1
bumboo napisał(a):oscypek napisał(a):bumboo napisał(a):oscypek napisał(a):Właśnie kupiłam dwie rybki ale niestety w sklepie nie powiedziano mi że są to rybki słonowodne a moja woda w akwarium nie jest przystosowana. Co robić by utrzymać je przy życiu i jak zmieniż wodę? Proszę pomoooooocyyyyyyyyy
nie wiem kto ma większy peoblem, ja czy te rybki. Nie pamiętam nazwy ale jedna z nich wygląda jak Nemo z kreskówki. Jak długo przeyją i czy są jakieś "domowe| sposoby na ratunek?
Kolego nie sądzę że są to ryby morskie. Po pierwsze dużo kosztują i nikt ich nie sprzedaje od tak sobie po drugie... nie ma drugiego heheh
Co do sposobów ratowania to spuść je w kiblu, kiedyś na pewno trafią do Morza.
cenzura
słuchaj może nie orientuję się w akwarystyce ale wiem jak wygląda ryba z kreskówki chyba że znasz inną odmianę która jest słodkowodna i wygląda dokładnie tak samo jak ta. Poza tym nie wiem gdzie ty kupujesz swoje rybki ale ja nie miałam z tym problemu. Nie wiem również ile dla Ciebie znaczy drogo. Może nie wiele wiesz o akwarystyce, może nawet mniej ode mnie, i tylko zgrywasz eksperta a z zakupem ryb masz tyle do czynienia co kupowanie i oprawa karpia w Wigilię. Jednym słowem kolego, jeżeli nie potrafisz pomóc lepiej w ogóle sie nie odzywaj. Dzieci i Ryby głosu nie mają.
Obie strony proszę o spokój - Kejdi
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.07.2009, 23:24 {2} przez
Kejdi.)
15
Akurat jeżeli chodzi o wiek to uważaj lepiej.
Po drugie nie zakładamy takiego samego w różnych działach.
Po trzecie mamy przykład z prowokacją albo wyjątkowo ciężko myślącym osobnikiem.
Po czwarte zważaj na słowa.
Kolega bumboo udzielił Ci odpowiedzi. Jeżeli do akwarium słodkowodnego kupujesz słono wodne ryby to na pewno potrafisz myśleć. Ja również nie wierzę, że to ryby morskie, a stwierdzeniem "słonowodne" nikt Ci nie pomoże.. W obecnej dobie możesz nawet zrobić zdjęcie komórką - i nie tłumacz się, że nie możesz zrobić zdjęcia bo nie masz aparatu...
4
oscypek napisał(a):słuchaj może nie orientuję się w akwarystyce ale wiem jak wygląda ryba z kreskówki chyba że znasz inną odmianę która jest słodkowodna i wygląda dokładnie tak samo jak ta. Poza tym nie wiem gdzie ty kupujesz swoje rybki ale ja nie miałam z tym problemu. Nie wiem również ile dla Ciebie znaczy drogo. Może nie wiele wiesz o akwarystyce, może nawet mniej ode mnie, i tylko zgrywasz eksperta a z zakupem ryb masz tyle do czynienia co kupowanie i oprawa karpia w Wigilię. Jednym słowem kolego, jeżeli nie potrafisz pomóc lepiej w ogóle sie nie odzywaj. Dzieci i Ryby głosu nie mają.
Niepotrzebnie się denerwujesz, powiedz jak można Ci pomoc skoro Twoja wiedza o nowych rybach sprowadza się do opisu tych z kreskówek. W związku z tym podałem Ci przykład z bajki o Nemo, jak pamiętasz tam też rybka trafiła do kanalizacji a następnie do Morza. Wybacz, że drwię z Twoich idiotycznych postów, lecz sam sobie jesteś winien, trafiając na forum powinieneś naświetlić problem bardziej rzeczowo aczkolwiek ja natychmiast wiedziałem, że nie jesteś akwarystą tylko bajkopisarzem. Nie gniewaj się, lecz kitu na forum akwarystycznym nie ożenisz tu wszyscy używają sylikonu. Kolego mogę Ci tylko tak pomóc zgłoś się do redakcji gazety "FAKT" opisz całe zdarzenie, możesz bardziej je ubarwić dodając że sprzedawca był kosmitą który na koniec Twojego zakupu cię zgwałcił, tam to przejdzie
Pozdrawiam bumboo
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.07.2009, 08:45 {2} przez
bumboo.)
1
Dzięki za "pomoc". Chyba poszukam większych profesajonalistów
4
oscypek napisał(a):Dzięki za "pomoc". Chyba poszukam większych profesajonalistów
Wszędzie będzie tak samo tu najwięksi eksperci Ci nie pomogą skoro ty sam nie wiesz czego chcesz, ale szukaj to jedno co Ci pozostało.Jeszcze raz Ci powiem nie masz co się gniewać zostałeś potraktowany tak samo jak nas potraktowałeś, na pewno nie jestem ekspertem lecz także nie idiotą.Przemyśl sprawę i pozostań tu na forum
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14.07.2009, 08:40 {2} przez
bumboo.)
25
nie widze problemu- jezeli nie wiesz jak zadbac o ryby, to je oddaj do sklepu.
Na drugi raz nie kupuj ryb, o ktorych nic nie wiesz. A w google masz pelno stron ze zdjeciami ryb tropikalnych i morskich- wyszukaj sobie i dopasuj zdjecie.