• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Konserwacja tła strukturalnego.

Witam,

Za kilka dni przyjedzie do mnie akwa 200l + osprzet. Zastanawiam się, czy kupic tło strukturalne, jednak z racji faktu iz nie znam nikogo, kto je posiada chcialabym was zapytac o kilka rzeczy:
-"normalne" tło zajmuje ok.4cm, ile zajmuje tło 3d?
-podczas funkcjonowania akwa pojawiają się glony, zapewne pojawia sie tez na tle, i tu moje pytanie- czy tlo da sie czyscic? Jak tak to czym? Czy przez czyszczenie jego kolory bledną? Czy przez czyszczenie można je uszkodzić?
-Czy tło też ma swój czas funkcjonowania, czy też będzie cały czas tak atrakcyjne jak w chwili zakupu?

krysti27 napisał(a):-"normalne" tło zajmuje ok.4cm, ile zajmuje tło 3d?
Witaj u mnie tło z motywem korzenno- skalnym o wymiarach 80x50 w najszerszym miejscu sięga
nawet 15 cm !!!!!!

krysti27 napisał(a):-podczas funkcjonowania akwa pojawiają się glony, zapewne pojawia sie tez na tle, i tu moje pytanie- czy tlo da sie czyscic? Jak tak to czym? Czy przez czyszczenie jego kolory bledną? Czy przez czyszczenie można je uszkodzić?
Pojawiają się glony, da się je czyścić ale jest to trudne w zbiorniku po wyjęciu jest znacznie prościej np. starą szczoteczką do zębów. Ja glonów nie czyszczę tło wygląda bardziej naturalnie z NIEWIELKĄ ilością glonów
Kolory nie bledną raczej ciężko jest uszkodzić takie tło (w zależności pewnie od producenta-ja mam solidne)

krysti27 napisał(a):-Czy tło też ma swój czas funkcjonowania, czy też będzie cały czas tak atrakcyjne jak w chwili zakupu?
Tło które mam ma już ponad 4 lata ,nie mam go od nowego ale myślę że wygląda niemal identycznie co nowe

Moim zdaniem tło 3D wygląda bardzo ładnie ale po dłuższym czasie użytkowania (czytania forum)
też dochodzę do wniosku że jednak zajmuje za dużo miejsca i się chyba niedługo go pozbędę

Skocz do: