3
Witam,
jestem tu nowy i wybaczcie, jeżeli będzie coś nie tak. Do sedna. Chciałem się spytać, jak często i czym karmić ryby takie jak mieczyki, kiryśnika, zbrojniki, bocje
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.06.2009, 11:01 {2} przez
Kesi.)
25
w dziale o karmieniu ryb jest sporo na ten temat. Na gorze strony masz rowniez opcje SZUKAJ, dziei ktorej znajdziesz poszukiwane info. A tak po krote:
pokarm z przewaga roslinnego, 2xdziennie, maja zjesc w ok 2 min, namaczaj pokarm przed podaniem, 1 dzien glodowki, czasem cos zywego
3
ten jeden dzień głodówki to jak i kiedy zrobic najlepiej?? Jeżeli 2 razy dziennie to o jakich porach i mniej więcej jaki pokarm bo teraz karmie narazie tylko TROPICAL wysokoproteinowy. wiem że to mało ale nie wiem jakiepokarmy jeszcze. Czy może byc Ovo - vit jajeczny??
25
jajeczny tez zawiera bialka zwierzece wplywajace na tycie ryb. +karmimy nim maluchy.Kup typowo roslinny- bedziesz mial napisane na etykietce jakie sa skladniki.
ja robie glodowke po podmianie, zeby mi dluzej bylo czysto
Rano, pol godz po wlaczeniu swiatla i wieczorem na pol godz przed wyl
wprowadz pokarm mrozony lub zywy raz na 2 tyg- podaj na dzien przed glodowka
zobacz tu
http://www.akwaswiat.net/urozmaicony-pok...10889.html
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.06.2009, 17:06 {2} przez
viktim.)
3
czyli ten co ja mam pokarm teraz dawac rano, roślinny wieczorem i dzien przed głodówką żywy pokarm. A podmianke robic co ile??
40
Jaki masz zbiornik?
Mam nadzieję że duży bo bocje i kiryśniki..
25
Cichy xD napisał(a):czyli ten co ja mam pokarm teraz dawac rano, roślinny wieczorem i dzien przed głodówką żywy pokarm. A podmianke robic co ile??
ja bym dala tak: trzy karmienia roslinne na jedno z mieskiem. Masz taki wybor miesnych, ze hoho. Pamietaj o namoczeniu pokarmu

Kirysnik i zbrojnik jak sa duze, to moga dostac specjalne jedzenie przeznaczone tylko dla nich, albo kup kuleczki, ktore opadaja na dno
Podmiane wody idealnie robi sie raz na tydzien od 20 do 30 % wody, przy czym zyworodki raczej bardziej brudza i maja wieksza przemiane materii, dlatego proponuje 30-35%, i porzadne odmulanie dna za kazdym razem.
3
zbiornik mam 63l. Kiryśnika i bocje przechowujedla wujka. Jeszcze będą u mnie jakieś 4dni