• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tetra EX700 Problem

Witam, posiadam w/w filtr i ostatnio zauważułem że z deszczowni są wyrzucane jakieś okruszki, szczątki roślinne i inne żeczy które zostały zassane do filtra. Co robić

zastosowane wkłady od dołu:
1 koszyk - ceramika (1 kg)
2 koszyk - biobale
3 koszyk - torf i 1 gąbka
4 koszyk - dwie gąbki i włóknina
ostatnia warstwa włóknina

akwarium 112l proste
tetra ex700,Fan 1plus, RO
aquael neoheater 150w (26 stopni)
3x18w 2xPhilips 865+aquarelle
obsada:
neon inessa 5szt
kirys pstry 5szt
otoski 6szt
kosiarki 2 szt
b.sumatrzańska 8szt
b.różowa 8szt.

Pewnie w rurze która doprowadza się do akwa zalęgły się glony i jeśli włączysz tetre na full to wylatują do akwarium. Możliwe też że może masz jakąs przerwę w materiałach filtracyjnych i niektóre nie przefiltrowane szczątki wchodzą do wody.
Pozdrawiam.

Akwarium 200 litrów profil (100x40x50)
Obsada:
1x Zbrojnik niebieski
2x Kirysek
1x Bocja wspaniała
2x Barwieniec czarny (fantom czarny)
2x Skalar

pr0akwa napisał(a):Pewnie w rurze która doprowadza się do akwa zalęgły się glony i jeśli włączysz tetre na full to wylatują do akwarium. Możliwe też że może masz jakąs przerwę w materiałach filtracyjnych i niektóre nie przefiltrowane szczątki wchodzą do wody.
Pozdrawiam.
rury są czyste, filtr chodzi non stop na maxa tylko na karmienie jest przykrącany

akwarium 112l proste
obsada:
neon inessa 5szt
kirys pstry 5szt
otoski 6szt
kosiarki 2 szt
b.sumatrzańska 8szt
b.różowa 8szt.

To przestań przykręcać i problem z głowy ,mój chodzi nie ruszany od pół roku i nic nie wylatuje .Natomiast po czyszczeniu poruszaniu nim często coś takiego wylatuje rzecz normalna .

Młode ampularie do oddania !!!

andrzejkowac napisał(a):To przestań przykręcać i problem z głowy ,mój chodzi nie ruszany od pół roku i nic nie wylatuje .Natomiast po czyszczeniu poruszaniu nim często coś takiego wylatuje rzecz normalna .
ale jak nie przykręce to cały pokarm w ciągu 5 sekund jest pod wodą, większośc spada na dno

akwarium 112l proste
obsada:
neon inessa 5szt
kirys pstry 5szt
otoski 6szt
kosiarki 2 szt
b.sumatrzańska 8szt
b.różowa 8szt.

Mam ten sam filtr w 112l jak ty i nic nie przykręcam przy karmieniu .Pokarm nie dolatuje do dna bo szybciej zjadają go ryby

Młode ampularie do oddania !!!

Skocz do: