• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Razbory klinowe 30L?
Question 

Hejka Smile
-akwarium 30L prostokątne
-wymiary akwarium: 25x30x40 (szer.wys.dł)
-ryby w akwarium: nic na razie
-bardzo podobają mi się razbory klinowe
-biotop: Azja Południowa
-dekoracje: Korzeń,kokos
-rośliny: kabomba,żabienica,nurzańce,cryptocoryna spiralis

Ile mógłbym w tym zbiorniczku trzymać razbor klinowych?
Dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Wink

Zapraszam na moje forum...
www.akwariumslodkowodne.jun.pl

dawidbanas napisał(a):Chodzi mi o to ile mogę trzymać razbor klinowych w 30L? (Czy wogóle mogę je tam trzymać?)

Razbore klinową powinno sie trzymac min. 10 ryb ,bo to ryby stadne .Ale 30 litrow to dla nich za malo moim zdaniem ,powinno byc min. 50-60 litrow. Gdyz te rybki dorastaja do 4 a nawet 5 cm .

Kolego, zrezygnuj z razbór bo masz za małe akwarium, (stado to mnimum 5 sztuk, a nie 10). Postaraj się poszukać Micro Razbór Galaxy, w tym akwarium spokojnie stadko się zmieści, ale ciężko je dostać. Jeśli nie masz możliwości zakupu w.w rybek to zdecyduj się albo na krewetkarium, lub na harem bojownika.

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

prof.Animal może dac do tego akwarium gupiki, bo jest odpowiednie. Dla gupików minimum 30 litrów więc nad gupikami też może pomyślec.

W drugim 30L akwarium mam gupiki Wink Przed chwilą dodałem je do galerii Wink A co do razbór to zrezygnowałem z nich...Microrazbory galaxy są we Wrocławiu w koronie, lecz jak mieszkam 60 km od Wrocka więc wiecie...Bojownika mam w akwarium 25L...Zastanawiam się nad jakimiś ładnymi rybami tylko nie wiem jakimi ;P Podajcie jakieś propozycje Smile

A Allegro??

To może krewetkarium.

Pozdrawiam
Rafał

Na allegro nie zamawiam bo boję się o rybki...A więc nad krewetkarium się zastanawiałem i chcę kupić krewetki red cherry około 10 sztuk i to będzie na bank Wink A do nich jakieś rybki lub coś Wink Tylko nie wiem jakie...

Dużego wyboru nie masz, chyba nawet żadnego w tym akwarium. Bojownika bym nie łączył, gupiki masz no to tylko te micro razborki, a co do drogi to się nie bój , weź to akwarium 30l ze sobą i wpuścisz tam rybki, napowietrzanie chyba nie potrzebne, ale jak chcesz to możesz kupić napowietrzacz na baterie. Musisz pokombinowaćTongue

Piszę poprawnie po polsku.
Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.
Pozdrawiam!
Krystian

a nie lepiej zainwestować w akwa 112l np? i wtedy do tego akwa dasz i tego bojka oraz razborki????

bercia289

Polecam Kardynałki Chińskie. Małe stadko do 30l wejdzie.

Skocz do: