• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[318L] ogólne +obsada by Viper1989

dlatego napomknelam o nieszkodzeniu rybom i sprawdzeniu parametrow wody, szczegolnie ze wzgledu na muszle. A co do warunkow to wiele osob oraz poradnikow ma zdania bardzo sie rozniace dlatego proponuje rozsadek i rozwage. Nawet w tym watku mamy przyklad tylu zdan ilu jest wypowiadajacych sie..... a co do domkow, to na temat gustow oraz pomyslow dzieci nie powinno sie dyskutowac Smile pozdrawiam

trochę to akwa takie dzieciowate Smile
nie wolał byś go zrobić naturalnego ? tyle takie zameczki i pierdołki Wink

obsada: 112L
4 neonek
3 danio czerwonych
1 gurami całujące
13 kirysków z własnej hodowli :)
1 gurami dwu plamisty
1 glonojad
1 karlik szponiasty

Akwarium w ogóle mi się nie podoba. Rośliny jakoś chaotycznie porozmieszczane bez gustu, muszle, które nie pasują do zbiorników słodkowodnych i zatwardzają wodę,ceramiki typu zameczkowatym, które nadają się jedynie do ozdoby szafek(jeśli ktoś lubi taki kiczWink ) , wypadało by to zastąpić jakimś ładnym porządnym korzeniem, no i okropna fototapeta... Czyli jednym słowem kicz i dziecinada Wink a co do obsady to dać mniej a większych rybekSmile to tyle co do moich zastrzeżeń Smile
Szkoda marnować taki obiecujący litraż....

strojter napisał(a):Pistia nie jest w najlepszej formie, co widać po korzeniach.Ta cabomba po lewej chyba jest od niedawana.Niedługo nie będzie taka piękna.Zbiornik jest głęboki, aświatła nie wiele.Podoba mi się połączenie piasku z otoczakami.

a gdzie tu pistie widzisz?TongueP
to nie pistiaSmile

Na ostatnim zdjęciu.Jak to nie pistia to co?

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Jak dla mnie Dramat.
Wystrój tragiczny.
Obsada tak samo. Ale jestem spokojny, bo prędzej czy później trzciniaki będą polować na inne ryby.
Trzciniaki lubią kwaśną i miękką wodę, a tym tam muszle ładujesz.

Krótko mówiąc, akwarium nadaje się do przemyślanego restartu.

Dawid
200L

Sopel napisał(a):Jak dla mnie Dramat.
Wystrój tragiczny.
Obsada tak samo.

Popieram w 100% Rolleyes

Chłopie ogarnij się wkońcu !!! akwarystyka to nie plac zabaw... weź wyciągnij te zabawki w postaw sobie na szafce bo akwarium to nie jest dobre miejsce dla nich. Jak nie masz ręki do roslin to zrób sobie malawi jest o wiele łatwiejsze do zrobienia i też może być kolorowe Wink . A tak pozatym to gdzieś czytałem że to co ''zrobiłeś'' to jest dla twojego dziecka to napewno mu się kolorowe pyszczaki spodobają Smile .

Tomal

ps Trzcinnik a nie Trzciniak

Akwarysta od 10 lat

Cytat:roslinki ladnie poszly w gore i pozbylem sie przede wszystkim ceramiki i innych nie potrzebnych rzeczy
pozdrawiam

Uważnie czytanie to podstawa Smile .Czekamy na nowe zdjęcia.

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

Tomal napisał(a):Trzcinnik a nie Trzciniak

Chyba na odwrót, trzciniak nie trzcinnikWink

Pozdrawiam
Rafał

BlackHawk88 napisał(a):
Tomal napisał(a):Trzcinnik a nie Trzciniak

Chyba na odwrót, trzciniak nie trzcinnikWink

Trzciniak.Tongue
Co do tych wężowatych stworków,próbowałeś rozpoznać płeć?Liczy się pręgi (płetwy) na grzbiecie. Smile
Akwarium jest rzeczywiście jak z bajki.Ma swój wyjątkowy urok.

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

Skocz do: