Olek napisał(a):Oczywiście że sprawa wydaje się "błacha" ale takie panują prawa w internecie.Wystarczyłby linki do źródła lub jakiś odnośnik.Każdy Cię zna i wie że chcesz pomóc.
Tak na prawdę to koledzy mylicie pojęcia są dwa aspekty tej sprawy o publikowaniu wklejaniu kopiowaniu danych tekstów. Wystarczy zadać pytanie prawnikowi specjalizującemu się w prawach autorskich a uzyskamy jednoznaczną odpowiedz. Wkleję teraz na forum jakiekolwiek informację i niech ktoś mi powie czy popełniłem coś złego czy nie?
Malawi
Ustrój polityczny [edytuj]
Republika wielopartyjna. Prezydent, wybierany w głosowaniu powszechnym na pięcioletnią kadencję, jest jednocześnie szefem rządu, ustalając skład Rady Ministrów. Głównym organem władzy ustawodawczej jest jednoizbowy parlament - Zgromadzenie Narodowe, którego 193 członków wybieranych jest w głosowaniu powszechnym na pięcioletnią kadencję.
Geografia [edytuj]
Malawi to kraj pozbawiony dostępu do morza. Położony jest w Afryce południowo-wschodniej. Z północy na południe kraju rozciąga się Wielki Rów Zachodni, w obrębie którego znajduje się trzecie co do wielkości jezioro afrykańskie - Niasa, powstałe w wyniku ruchów tektonicznych na obszarze Wielkich Rowów Afrykańskich. Z południowych krańców jeziora wypływa rzeka Shire, będąca dopływem Zambezi. Na wschód i zachód od jeziora Niasa w krajobrazie dominują wysokie płaskowyże. Położona na północy kraju wysoczyzna Nyika sięga 2600 m n.p.m. Na południe od jeziora Niasa rozciąga się wyżyna Shire, która przechodzi w masyw górski Mlandżi, osiągający wysokość 4000 m n.p.m. Klimat Malawi jest podrównikowy na przeważającym obszarze kraju.
Nie podałem strony, proszę wypowiedzcie się zrobiłem coś złego?
Tekst pochodzi ze strony: http://www.akwaswiat.net/editpost.php?pid=86360