• 17 Głosów - 3.82 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

>>>>> Rozmnażanie GUPIKÓW <<<<<

siorbek napisał(a):ej i jeszcze jedna sprawa czy w tym odzielnym akwa gdzie ja bym przesadził maga byc inne cieżarne samiczzki kture też moga rodzic czy nie i ostatnie pytanie czy molinezje są żyworodne i czy zjadaja małe gupiki

molinezje są żyworodne i zdarza się że zjedzą młode

a jeżeli mam dobrze zarośnięte akwa to nie muszę się bać że małe zostaną zjedzone ????

A jeśli mam dużo kryjówek to mnie znajdziesz?
Zawsze jakaś młoda odważna wypłynie na wierzch.............

Radomskie forum akwarystyczne:
http://www.akwarystyka-radom.ugu.pl

ogólnie wszystkie żyworódki jedzą swoje młode oprócz drobniczek i jeżeli masz dużo ryb w akwa to żadne kryjówki nie pomogą,jest szansa że pare sztuk się zachowa,ale nie w przerybionym akwa.

Oto filmik jak gupiczka rodzi młode:
http://www.youtube.com/watch?v=zy9Cm1kY8...re=related

Zapraszam na moje forum...
www.akwariumslodkowodne.jun.pl

Cytat:ogólnie wszystkie żyworódki jedzą swoje młode oprócz drobniczek i jeżeli masz dużo ryb w akwa to żadne kryjówki nie pomogą,jest szansa że pare sztuk się zachowa,ale nie w przerybionym akwa.

Jakoś gupiki hoduje już od ok.2 lat i ani razu żaden nie zjadł swoich młodych.

Mao106 napisał(a):Jakoś gupiki hoduje już od ok.2 lat i ani razu żaden nie zjadł swoich młodych.
Skąd ta pewność ?? Wink

Gdyby od dwóch lat żaden twój gupik nie zjadł małego gupiczka to byś musiał mieć ładnie przerybione akwa

Ja wczoraj znalazłem 3 małe łupiczki, spokojnie sobie w moczarce siedzą. Wie ktoś może ile kotna samiczka jest w stanie urodzić w jednym miocie?

Niemożliwe żeby nie zjadały młodych, na tym również polega naturalna selekcja najsłabszych i najsilniejszych, zostają u mnie tylko te które umieją sobie poradzić, a jak nie to zjadają je albo starsze gupiki lub wyręczają je mieczyki. Mam od pół roku gupiki jak i akwarium z resztą i odchowało mi się 25 sztuk w sumie z czego 15 już pooddawałem dla znajomych gdzie z powodzeniem ładnie sobie żyją.

Skocz do: