• 25 Głosów - 3.96 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sklepy akwarystyczne na + i na -

No wiesz tam też pracują ludzie i każdy może się pomylić a ta ryba jest malutka i trudno jest je zliczyć...

http://www.akwaswiat.net/-112l-ogolne-wo...-7133.html
Moje odnowione akwarium.Zapraszam do komentowania.
Piszę poprawnie po polsku.
Sory za błędy w pisowni mam rękę złamaną ...

Sklep akwarystyczny na duuży +

Polecam "Wodny świat" - ul. Sikorskiego w Zielonej Górze. Konkurencyjne ceny, bardzo bogaty asortyment ( kupić można dosłownie wszystko do akwa, ale także dla czworonogow-od karmy po ciuszki dla yorków,nawet kolekcje chanel wypatrzyłam ;-),Ogromny wybór roślinek, a od progu wita ogromne morskie akwa, nie wiem skąd dorwali Nemo i Dori :-))).Bardzo fachowa i miła obsługa.

W Kielcach:
Sklep ,,Kakadu'' na Warszawskiej UROCZYSKO
Sklep ,,Laguna'' na Krasickiego (chyba) na WICHROWE WZGÓRZE
Na wielki plusSmile

Sklep ,,AQUATICA,, w GALERIA ECHO
Na minusSad

Sklepy w Krakowie:
Na duuzy +:
Rośliny Akwariowe
ul. Młyńska 12
31-474 Kraków
Panowie zawsze dadzą jakąs dobrą rade, bardzo duży wybór roślin, sporo krewetek zawsze schuldnie czysto i sympatycznie. Pozatym Panowie mają pieknego holenda 960l w sklepie^^
Kolejny +
Wiwarium
Warneńczyka 7; 30-520 Kraków
Jeżeli kupować rybki to w tym sklepie. CO prawda nie najtaniej aczkolwiek pełna gwarancja że ryby są po kwarantannie i w pełni zdrowe. Pozatym duży wybór;]
Jeden sklep na meeega minus:
Nie pamiętam dokładniej nazwy: ZOO coś tam, na najniższym poziome w Galeri Krakowskiej. Nie ma co dużo mówić smród brud i ubóstwo. W zbiornikach pokazowych pływają martwe ryby, rośliny w akwariach gniją, a obsługe to chyba odciągnięto od poania rowów...

W sklepie w Piasecznie k/Warszawy, w CH Auchan (dawniej Pyszczak, teraz bodajże Kakadu) pan próbował mi wmówić, że leczenie chorób bakteryjnych neleży przeprowadzac z zastosowaniem środków i na grzyby i na bakterie, bo "NIEKTÓRE CHOROBY BAKTERYJNE SĄ WYWOŁYWANE PRZEZ GRZYBY"!!!
Na rybkach to ja sie (jeszcze) tak dobrze nie znam, ale skoro ktoś opowiada takie hereze o bakteriach to chyba odpowiednio świadczy o jego wiedzy. Kupiłam w tym sklepie kiedys kilka neonków i teraz biedaki maja na pyszczkach narośla rakowe, ale czemu tu sie dziwic skoro pewnie w tym sklepie jak zauwaza jakas chorobe to leją wszystkie lekarstwa jakie maja na stanie i potem sa takie kwiatki...

Ej nie róbcie OT bo to nie ten temat...

dla mnie okaz w gdańsku jest najlepszym sklepem akwarystycznym w trójmieście

200l ogólne odpalone
160l Malawi (niedługo 300l)

alas napisał(a):
Maga napisał(a):W sklepie w Piasecznie k/Warszawy, w CH Auchan (dawniej Pyszczak, teraz bodajże Kakadu) pan próbował mi wmówić, że leczenie chorób bakteryjnych neleży przeprowadzac z zastosowaniem środków i na grzyby i na bakterie, bo "NIEKTÓRE CHOROBY BAKTERYJNE SĄ WYWOŁYWANE PRZEZ GRZYBY"!!!
Na rybkach to ja sie (jeszcze) tak dobrze nie znam, ale skoro ktoś opowiada takie hereze o bakteriach to chyba odpowiednio świadczy o jego wiedzy. Kupiłam w tym sklepie kiedys kilka neonków i teraz biedaki maja na pyszczkach narośla rakowe, ale czemu tu sie dziwic skoro pewnie w tym sklepie jak zauwaza jakas chorobe to leją wszystkie lekarstwa jakie maja na stanie i potem sa takie kwiatki...
I miał rację...
Np. Choroba człowieka:Róża (erysipelas) jest chorobą bakteryjną skóry, powodowaną przez paciorkowce b-hemolizujące z grupy A. Źródłem zakażenia mogą być zmiany grzybicze stóp (?torujące? drogę paciorkowcom). W takich przypadkach kontynuuje się leczenie przeciwgrzybicze jednym z leków przeciwgrzybiczych.

To prawda ze czasem leczy sie infekcje lekami przeciw bakteriom i grzybom łącznie, ale to znaczy ze mamy do czynienia z infekcja mieszana, a nie, tak jak mi wyraźnie powiedział gosc w sklepie, że: NIEKTÓRE CHOROBY BAKTERYJNE SĄ WYWOŁYWANE PRZEZ GRZYBY"!!!

Sklep na +
ul.farna
Jaworzno
-Mają 4 akwaria morskie !
-3 akwaria około 720l z welonami,paletkami i skalarami !
-bardzo duży wybór sprzętu do akwarium !
Ale niestety jest jeden -
-Mały wybór roślin

Jeśli ktoś mieszka w okolicach Rybnika, województwo Śląskie to zapraszam serdecznie do sklepu Zoologicznego w Leszczynach na osiedlu! Świetny sklep, akwarium morskie do oglądania(nawet rybka NEMO Smile), piękne rybki i świetna obsługa POLECAM!

Skocz do: