21.11.2008, 16:00
Musisz poczekać aż Ci NO2 zejdzie do 0, wtedy będziesz wiedział, że akwarium dojrzało, ale dla pewności po tym jak No2 zejdzie do 0 możesz poczekać jeszcze z tydzień i sprawdzać czy utrzymuje się na tym poziomie
buziaczek555 napisał(a):Musisz poczekać aż Ci NO2 zejdzie do 0, wtedy będziesz wiedział, że akwarium dojrzało, ale dla pewności po tym jak No2 zejdzie do 0 możesz poczekać jeszcze z tydzień i sprawdzać czy utrzymuje się na tym poziomie
maciej68 napisał(a):Wyłączyłem grzałkę. Jutro planuję tam wpuścić welonki. Niech troszkę posyfią i się przyczynią dla dalekich krewnych :-)
MAciek

Może sam wskoczę dzisiaj po welony do sklepu, ty miałeś jedna świetny pomysł
tylko błagam nie pisz że je wyłowisz przed przybyciem braci, normalnie sprawy toczą się o spadki, tam pójdzie o własne M-1 hehe. Będzie to największa zadyma o mieszkanie 
bumboo napisał(a):tylko błagam nie pisz że je wyłowisz przed przybyciem braci,

Cytat:NIGDY nie mierzyłam żadnych parametrów w żadnym zbiorniku, po prostu zakładałam, odczekiwałam i wpuszczałam ryby
az do dzis. nie czekalam tez az zbiornik dojrzeje tylko od razu chlup ryby do wody, dolewalam czasem esklarinu, ale bardziej dla psychicznej wygody niz dla faktu, ze cos to da...i nie zdychaly- podejscie durne jak glowka kapusty, ale jak odstawiam wode, bawie sie itp i wynik jest taki sam jakbym wlala prosto z kranu, to nie widze powodu by sie martwic... nic nie zdycha
duzo bardziej dokladny i niezawodny
buziaczek555 napisał(a):Tyle, że pyszczaki są dużo wrażliwsze niż inne...Bzdura. Wrażliwsze od jakich jakich "innych" ryb.