• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moje mamy gupiczki :)
Wink 

Prezentuje mamy gupiczki, w zaawansowanej ciąży, jedna urodziła wczoraj a dziś już druga szuka ustronnego miejsca dla przyszłego potomstwa, w tle także mieczyki :-)
Gupik pawie oczko(poecilia reticulata)
Mieczyk Hellera (Xiphophorus hellerii)

Załączone pliki Miniatury

Moja gupiczka urodziła wcoraj ok 35 gupiczątek Smile ..ale nie mam co z nimi zrobić . chyba oddam do zoologa Wink

Mi wczoraj urodziła, ale niestety nie mam żadnego kotnika dla mamy i jej potomstwa, więc stosuje metodę co się uchowa to będzie, z poprzedniego miotu około miesiąca temu uchowało się 8 śmiesznych maluchów, już się nauczyły jeść z resztą ferajny i sobie świetnie radzą :-)

a jaką pojemność ma akwa?
wstaw foty całego baniaka.
mati ma rację naprawdę ładnie się prezętują.

Sprytnie

Tutaj jest, proszę bardzo :-)

http://www.akwaswiat.net/moj-zbiornik-11...-6545.html

sorki nie wiedziałem że już dałeś foty.

Sprytnie

ładnie ładnie Smile też się zawsze zastanawiam, co zrobić z takimi rybkami bo o ile u hodujesz np. papuzie lub jakieś droższe rybki to można je sprzedać, lecz z gupikami jest trudniej bo są bardzo powszechne. Ale wychować sobie rybki do tego, żeby miały potomstwo to musi być dopiero coś Smile

No zgadza się są dosyć powszechne, może mi ktoś powiedzieć czy ph 8,5 to nie jest za wysoki odczyn wody dla gupików??Martwię się, niby wszystko w porządku ale nie daje mi to spokoju. Dolewałem dziś 1:1 destylowanej ale to chyba długo falowy zabieg, więc w sumie dobrze bo nie będzie dużych skoków.

mariusz_and napisał(a):Prezentuje mamy gupiczki, w zaawansowanej ciąży, jedna urodziła wczoraj a dziś już druga szuka ustronnego miejsca dla przyszłego potomstwa, w tle także mieczyki :-)
Gupik pawie oczko(poecilia reticulata)
Mieczyk Hellera (Xiphophorus hellerii)
Witam, Mariusz_and, bardzo ładne Mamusie, pewnie będziesz miał ciekawy narybek Smile Rolleyes. Mieczyki też mnie zaskoczyły, bo osobiście wolę platki, bo spokojniejsze, ale te mi się podobają Wink Tongue! Tak dalej trzymaj, Hodowco Cool!
Gismo napisał(a):ładnie ładnie Smile też się zawsze zastanawiam, co zrobić z takimi rybkami bo o ile u hodujesz np. papuzie lub jakieś droższe rybki to można je sprzedać, lecz z gupikami jest trudniej bo są bardzo powszechne. Ale wychować sobie rybki do tego, żeby miały potomstwo to musi być dopiero coś Smile
Nie rozumiem-co za problem rozmnożyć rybki 2 razy? U mnie gupiki chyba same wykształciły nową cechę-są prawie całkiem czarne,
a zazwyczaj takie osobniki padały po 2 dniachSad. Nie u mnie, ale
u pewnego doświadczonego hodowcy gupików. Mój pierwszy narybek, sławny Nemo Przecinek 2 miesiące temu został Tatusiem i nie widzę
w tym nic złego, tylko należy uważać na chów wsobny (żeby nie wystąpił, bo zaczną się kłopoty-rakowacenie itd.Sad). Pozdrawiam!

Miałam kiedyś takich bardzo dużo, przepełnione akwarium, niestety dopadła je choroba..

45l
4 x kirys
4 x gupik
3 x bojownik
1 x glonojad
5 x kardynałek
Piszę poprawnie po polsku.

Skocz do: