11
mysłowice, sklep zoo na ul mikołowskiej fachowa i dobra obsługa. jeszcze mi chyba nie zdechła żadna ryba którą tam kupiłem
Kolejny sklep na ul szopena takze w mysłowicach, skupiajacy sie głównie na wedkarstwie solidnie ale nic szczególnego
sklep nie pamietam na jakiej ulicy ale przy szpitalu nr 2 w mysłowicach - bardzo duzy wybór zwierząt i akcesoriów ale facet nie dba o ryby nie polecam tam zakupów jesli chcecie sie cieszyc zdrowiem w swoim akwarium.
33
Sklep na + JK Animals, ul. 1 maje 469 Trinec (Czechy)
Sklep marzeń!!! Ogromny "hangar" pełen akcesoriów zoologicznych dla psa, kota, gryzonia, ptaka i oczywiście rybek!
4 narożne akwaria dekoracyjne, 6 akwariów profilowanych dekoracyjnych (z paletkami, grubowargami, mrukami, kometkami oraz karlikami szponiastymi). 1/2 ściany jest zapełniona akwariami z rybami na sprzedaż, obsługa miła i wiedząca, o czym mówi. Rozumieją lepiej po łacinie (nazwy rybek), niż po polsku, mają małe pigmejki (to takie małe południowoamerykańskie małpki) w dużej gablocie z tzw. "małpim gajem": różnymi słupkami, huśtawkami i zabawkami. Wszystko za pół darmo, bo 10 czeskich koron to mniej więcej 1 złoty polski.
Polecam gorąco, nie pozwolą kupić rybek na kwarantannie, pozdrawiam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.10.2008, 21:15 {2} przez
BETTAmaniak.)
5
Czechy to troche za daleko jak dla mnie.
Nie wiecie czy jest jakaś giełda akwarystyczna/zoologiczna w Polsce wschodniej?
1
ooo! za to dla mnie Czechy bliziutko
ja mam taki ulubiony sklepik u siebie w Cieszynie
"Animals" ul.katowicka 17
wybór mógłby być większy ale tu liczy się obsługa:
-pan sprzedawca zaraził mnie miłością do akwarium
-dostałam od niego darmowy test ph,płyn do uzdatniania wody,roślinki i mrożony pokarm- a to wszystko gdy musiałam szybko uratować urodzinowy prezent córki( bojownik w kuli)
-ponadto pan ma zawsze jakąś dobrą rade , służy pomocą i zawsze chętnie daje ulotki i poradniki
jedyny minus to :
nieszczęsne bojowniki w kubeczkach

( ale przy każdej wizycie staram się wtrącić zdanie-jaki one są biedne w tych kubeczkach i w ogóle ich piękna nie widać)
15
Dołoze kilka swoich propozycji z Katowic i okolic:
Sklep Zoologiczny Amazonka S.C.
Katowice, Andrzeja 5,
tel. (032) 203-28-65
Sklep rewelacyjny. Sprzedawca zawsze uśmiechnięty, na dokładkę posiada sporą wiedzę fachową. Masa sprzetu i rybek. Jezeli czegoś w danej chwili nie ma to najczęściej sprowadza w ciągu 2 dni. Poza tym w większości przypadków posiada najniższe ceny w Katowicach. Swego czasu szukalem filtra do akwarium 240l i u niego dostalem filtr w cenie 230 zl (JBL Clistal Profi 250). Dzisiaj kupowalem filtr do akwarium 100l Sera Fil 120 za 82 zl. Poza tym np. pielegnice kupowalem po 9zl. Zwir 2zl za 2kg. Przy większych zakupach(>100zl) zawsze mozna liczyc na upusty lub gratisy. A to cena nizsza, a to dodatkowa ryba lub 2 darmo, to samo z roslinami.
Sklep ZOO Natura
Katowice, CH Silesia City Center
ul.Chorzowska 107
Sklep bardzo dobrze zaopatrzony. Praktycznie wszystko co mozna sobie wymarzyc. Sporo rybek, roslin, wyposazenia, karmy. Sklep otwarty rowniez w soboty i niedziele. Wada tego sklepu jest to ze jest oblednie drogi. Ceny wszystkich artykulow z regoly sa 2-3 krotnie wyzsze nie w innych sklepach. Ale awaryjnie zawsze mozna skorzystac.
WFH Akwarium. Aleksander Ziob
Gliwice, Zwycięstwa 52,
tel. 0 501771010
Co do sklepu to mam miesznane uczucia. W gliwicach jest jednym z najtanszych sklepow. Osoba obsługująca posiada sporą wiedzę fachowa. Jest w stanie doradzic, cos podpowiedziec. Sporo wyposazenia, karmy. Na zamowienie sa w stanie sprowadzic dowolny artykul w ciagu 2-3 dni. Jednak rybki wydzialem tam ostatni raz rok temu pomimo ze sa akwara to stoja puste (poza jednym pokazowym 450l z pielęgnicami).
Akwarium ogólne 96l
Akwarium ogólne 240l
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.10.2008, 11:09 {2} przez
amidar.)
33
Witam, Amidar, fakt, ZOO Natura jest drogie, ale porządne, a ryb na kwarantannie nie sprzedadzą. Pozdrawiam.
7
Ja polecam jeśli ktoś jest z gdańska to sklep Okaż.
Wisawi pętli tramwajowej we Wrzeszczu.
Ceny są średnie obsługa miła i duuuży wybór chyba naj większy w całym Wrzeszczu.
http://www.akwaswiat.net/-112l-ogolne-wo...-7133.html
Moje odnowione akwarium.Zapraszam do komentowania.
Piszę poprawnie po polsku.
Sory za błędy w pisowni mam rękę złamaną ...
26
Mogę bez zastanowienia polecić ten sklep. Dużo rybek, sprzęt i widziałem pokarmy dla rybek w na prawdę dobrej cenie.
P.H.U. MALAWI
41-200 Sosnowiec
ul. Teatralna 11
Drugi sklep, który moge śmiało polecić to sklep a akwariami:
TTB WEB DESIGN STUDIO
ul. Frenzla 17
41-908 Bytom
Sam w nich kupowałem więc mogę w 100% polecić
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2008, 09:44 {2} przez
Gismo.)
15
Gismo napisał(a):Mogę bez zastanowienia polecić ten sklep. Dużo rybek, sprzęt i widziałem pokarmy dla rybek w na prawdę dobrej cenie.
P.H.U. MALAWI
41-200 Sosnowiec
ul. Teatralna 11
To fakt zapomnialem o nich. Sprzedaja miedy innymi na allegro. Kupilem u nich akwarium i szafke z dowozem. Ogolnie jestem zadowolony z zakupu. Zarowno akwarium jak i szafka ok. Kontakt telefoniczny tez bezproblemowy.
Akwarium ogólne 96l
Akwarium ogólne 240l
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.10.2008, 11:58 {2} przez
amidar.)
1
Nie polecam kakadu ul. głębocka Targówek Warszawa poprosiłam o 6 kardynałków a dał mi 5 :/
45l
4 x kirys
4 x gupik
3 x bojownik
1 x glonojad
5 x kardynałek
Piszę poprawnie po polsku.