• 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Krewetki warunki hodowlane.

ale po co mu jeszcze w 17l karlik szponiasty.
tutaj masz coś na ten temat krewetek karłowatych+żabki http://www.akwarystyka.com.pl/archive/in...18777.html

Ja hodowałam dwie krewetki w akwarium ogólnym, ale niestety jedna mi umarła i nie wiem czemu, po prostu umarła Sad a parametry miałam dobre więc nie wiem co poszło nie tak. Natomiast ta druga czuje się dobrze i sobie normalnie żyje...

Give me some fish gimmie gimmie some fish...

Witam, mój Wujek chce sobie kupić 10 szt k. Amano do 112 l z neonkami, zbrojnikami (młodą parką),
kosiarkami i planowanym haremem bojownika (jest jeszcze opcja, że bojownik będzie żył w rybim celibacie, ale to możliwość, mam nadzieję, że przekonam Go na harem, trzymajcie kciuki Tongue Big Grin) oraz stadkiem kirysków. I pytanie:
A) czy krewetki nie zostaną zjedzone,
B) czy trzeba je jakoś specjalnie karmić, bo Wujek daje swoim rybkom pokarmy z Tropicala i Tetry oraz ochotki, sałatę,
C) czy musi kupować mech, bo ma już śliczne glony (naprawdę, wyglądają jak roślinka, dokładnie-mój mech jawajski, aż Mu szkoda je niszczyć, jedyny problem, że obrosły Mu anubiasa lancetowatego Tongue).
Proszę o posty w temacie i na PW. Dzięki, pozdrawiam!

P. S. Jeszcze pytanko do Ślązaków: wiecie, gdzie można niezbyt drogo je kupić???

1.Raczej nie
2.Dobrze by było dawać czasem tropical scrimp sticks oraz raz na jakiś czas sparzoną paprykę lub sałatę
3.Mchy nie są konieczne choć zalecane, bo są gęsta i dobrze służa za kryjówkę.

Pisząc poprawnie wyrażasz szacunek dla użytkowników czytających Twoje posty.

a jeśli siodełko u samicy znikło czy to znaczy że za niedługo morze jajeczka przenieść na swoje kończyny do pływania

no jeśli miała w nim jajeczka ,a teraz nie widać u niej nic,czyli wykluły się małe

co w przeciągu 4-5 dni podczas których trwała wiklinka

http://www.akwaria.pl/krewetki/tapety.html
luknij.

a znalazłem przyczyne na mojej fajerce pojawił się po wiklince biała ciągła linia dlatego nie było widać siodełka

a no widzisz ty wiesz lepiej bo masz przed oczami je.Smileno i dobrze że doszedłeś.

Skocz do: