Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

A jesli to rybia ospa????

witam!!! mam telskopa i 4 inne welonki moj teleskop zachowuje sie dziwnie!!!! jest taki monotonny!! ma piale plami na ciele ale sa bardzomalutkie prawie ich nie widac!!!!plywa sobie tak nagle opada i znowu plywa co to moze byc????????????????

MOJA RYBA MA RYBIA OSPE MA MNUSTWO BILAYCH PLAMEK NA CIELE!!!! POZMOZCIE JAK MAM JA WYLECZYC PROSZE!!!! ODIZOLOWALAM JA DO INNEGO ZBIORNIKA ALE CZY INNE WELONY MOGA SIE JUZ TYM ZARAZIC?????? ODPOWIECIE SZYBKO BO NIEWIEM CO MAM ROBIC ZA WSZELKA POMOC SIE ODWDZIECZE!!!!!

Powiem szczerze ze to zaczyna byc denerwujace....idz do sklepu zoologicznego i kup lekarstwo na ospe rybia!poradz sie sprzedawcy...co ty bys zrobila gdyby nie to forum?staraj sobie radzic sama a nie ciagle tu pisac bo tak jest wygodnie wkoncu nikt nie bedzie tobie odpowiadal bo jestem prawie pewna ze temat ospy rybiej byl tu juz poruszany a tobie sie chyba nawet nie chce sprawdzic w tamatach! wyluzuj

Pewno to jej pierwsza rybka, nie dziwcie się, że panikuje.
Nie masz się co denerwować pewnie to efekt kilkudniowych upałów, normalnie to ta choroba nie jest groźna, jeśli się zareaguje szybko z reguły wystarcza podniesienie temperatury do 32 stopni na 5 do 6 godzin. Ale przy welonkach jest to dość ryzykowne bezpieczniej jest zastosować Costapur Sery kąpiel w akwarium ogólnym z całą obsadą przez sześć dni z powtórką po tygodniu.

przepraszam. wiem ze was wkurzam ale nie milam czasu szukac !!!! napisalam najpier w tu ale szybkiej odpowiedzi nie uzyskalamSad wiec napisalam w drugim forum sorry juz wiecej nie bede zasmiecac tego forum. W oim sklepie zakupilam ichtoisan( tylko to bylo na rybia ospe a czekac nie moge) wlalam 5 ml i czekam. Mam nadzieje ze moim rybkom juz nic nie bedzie acha i spytalam czy mam odlowic "zdrowe rybki' ale powiedziano mi ze jezeli jedna zachorowala to inne prawdopodobnie tez i mam wlac do akwarium ten preparat wszystkim rybkom a nie tej ktora ma objawy. Zaufalam jej i za 3 dni powtorze zabiegBig Grin jeszcze raz przepraszam ze z kazdym problemem do was lece ale szczerze to ja myslalam ze wy jestescie po to aby pomagac ludziom w ich niewiedzy dotyczacej akwarystyki, coz mylilam sie ale i tak bardzo mi pomogliscie dziekuje i pozdrawiam :*dziekuje ratafi ze jets taka wyrozumiala :*:*:*:* papapappa
Temat zamknięty

Skocz do: