Temat zamknięty
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[112l - ogólne] po przemianie i po zarybieniu str. 2

Akwarium mi sie podoba bardzo! Powiedzcie mi co to jest za światło niebieskie ? Fajnie to wyglada

GG:3384751
Jestem Chłopakiem!!

krawcowa napisał(a):Akwarium mi sie podoba bardzo! Powiedzcie mi co to jest za światło niebieskie ? Fajnie to wyglada

a tak szczerze to mały trik z tłem Smile tylko góra część jest przyklejona ta co tak jakby świeci a reszta odstaje jakieś 0.5 cm od szyby Smile i tak sie odbija światło z pokrywy i daje taki efekt.
I to cała tajemnica tego tła SmileCool
Na ten pomysł wpadłem przypadkowo jak mi sie pod tło kiedyś woda dostała i ja wycierałem Smile
Ale jest jeden minus nie na każdych tłach to działa Sad

Dzieki za pomoc i jak moge to z chęcią pomagam :)

Skoro już było tyle pochwał to moja krytyka pewnie mocno cię nie zaboli.
Ni podoba mi się bo jest cukierkowo i sztucznie, razi mnie gałęzatka, fototapeta i podwyższenie żwirku zrobione "pod linijkę".Efekt sztuczności byłby mniejszy przy ciemniejszym żwirku, biały go jeszcze bardziej potęguje, dlatego przy takim podłożu należy staranniej przemyśleć urządzenie wnetrza. Z tego wszystkiego czym dysponujesz w akwa można było zrobić piękną naturalną aranżację. Jeśli chciałeś podwyższyć podłoże z jednej strony, można go było usypać naturalnie z łagodnymi spadami. Alternantherę i rotalę posadziłabym troszeczkę luźniej, a nie w takie zbite kępy, zamaskowałabym tą wielką skorupę a bardziej wyeksponowała korzeń. Do tego jednolite tło.
Jeśli chodzi o obsadę to wreszcie widzę ławicowe ryby w prawdziwej ławicy co pokazuje całe piękno tych rybek. Jednak przy ciemnym żwirku czułyby się lepiej i prezentowały jeszcze okazalej.

Potęga słów wielokrotnie powtarzanych jest wielka. Nie zwalnia nas to jednak z myślenia i dociekania prawdy drogą pogłębiania wiedzy i własnych doświadczeń.

maja napisał(a):Skoro już było tyle pochwał to moja krytyka pewnie mocno cię nie zaboli.
Ni podoba mi się bo jest cukierkowo i sztucznie, razi mnie gałęzatka, fototapeta i podwyższenie żwirku zrobione "pod linijkę".Efekt sztuczności byłby mniejszy przy ciemniejszym żwirku, biały go jeszcze bardziej potęguje, dlatego przy takim podłożu należy staranniej przemyśleć urządzenie wnetrza. Z tego wszystkiego czym dysponujesz w akwa można było zrobić piękną naturalną aranżację. Jeśli chciałeś podwyższyć podłoże z jednej strony, można go było usypać naturalnie z łagodnymi spadami. Alternantherę i rotalę posadziłabym troszeczkę luźniej, a nie w takie zbite kępy, zamaskowałabym tą wielką skorupę a bardziej wyeksponowała korzeń. Do tego jednolite tło.
Jeśli chodzi o obsadę to wreszcie widzę ławicowe ryby w prawdziwej ławicy co pokazuje całe piękno tych rybek. Jednak przy ciemnym żwirku czułyby się lepiej i prezentowały jeszcze okazalej.

rozumie twoje zdanie ale mi sie bardziej podoba w takim stylu jak ja to zrobiłem Smile a podwyższenie jest zrobione specialnie tak chciałem jakąś odmiane a a usypanie naturalnej wysepki nie jest na dłuższy czas akwarium jest zrobione na jakieś 2 lata a sztuczny nasyp przy odmulaniu niknie Sad dlatego zrobiony jest tak nie inaczej Smile i wole jasny żwirek

Nie każdemu musi się podobać ważne że jemu się podoba
Ps. bardzo ładne

hehe dzięki za poparcie Smile

spytam sie jeszcze raz bo może nie doczytaliście

jaką roślinkę jeszcze można posadzić jako trawniczek ??

Taką ELEOCHARIS ACICULARIS ale chyba ją miałeś http://www.allegro.pl/item376877516_traw...zonek.html

no szukam czegoś innego

A to ?? http://www.allegro.pl/item379617918_pogo...html#photo

no nawet Smile

Temat zamknięty

Skocz do: