• 2 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czym karmic neonki??

Od kiedy masz te neonki?? Najprawdopodobniej były przyzwyczajone do innego pokarmu. Muszą się przyzwyczaić do tego. Poza tym może to być wina obsady - w moim przypadku były to paletki Wink

Mialem ten sam problem ze skalarami przyzwyczilem je do pokarmu a poźniej dokupiłem 2 dla ryb ozdobnych i tylko danio coś go jadly skalar nawet nie tknął ich przez 2 tyg w końcu odłowiłem go do innego akwa i podawałem mu tylko ten pokarmn a po tygodniu zaczoł go jeść w twoim pprzypadku niewiem ile masz neonków jezeli nie masz tam innych ryb to podawaj im ten pokarm który podajesz a może sa jeszcze nie oswojone i boją się wyypływać na powierzchnie?

Jeżeli pomoge kliknij w reputacje.
Masz pytania pisz na gg 8458677__

Ja polecam granulki i płatki

Kaliber 44, Paktofonika [*]Magik[*]

300l - Ameryka Południowa Pawiookie
http://www.akwaswiat.net/-300l-ameryka-p...5924-3.htm

www.Pawiookie.pl

jak beda glodne to pozbieraja z dna i powierzchni pokarma Smile to tylko kwestia czasu ...

moje jedzo wszystko co jest na powierzchni w toni i na dnie

Nie chcę płacić za nic
Wolę kraść
Nie chcę piąć się w górę
Wolę spaść
Nie chcę o nic prosić
Wolę żądać
Na nikogo, na nikogo
Nie chcę się ozglądać

Chcę być nielegalny

Piszę poprawnie po polsku.

To raczej normalne chociaż może są odzwyczajone od takiego pokarmuSmile

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

Tak jak w temacie czym karmic neonki oprocz standardowego jedzenia. Czy beda jadlby marcheweke?? Oraz co beda jadly welony(mam w osobnym zbiorniku) Z gory dziekuje za odpowiedzi

10x Neonow Innesa
3x Gupiki
3x Platki
4x Kirysek Spiżowy
2x Krewetki filtrujące (zamierzam dukupic jeszcze 3)

neony można karmić ale tylko chwilowo bułką tartą.

Sprytnie

neon.Przyjmuje wszystkie rodzaje pokarmów żywy, suchy i preparowany.
welon.Żywi się pokarmem żywym, mrożonym i suchym. Dietę uzupełniajmy pokarmem roślinnym.

Mo je neony są wszystkożerne xD

Skocz do: