21.03.2009, 11:11
Po zmianie akwa na 63l(było 25l) moje 2 otoski zaczęły zachowywać się inaczej niż w 25l,w starym akwa wszędzie pływały razem i nie oddalały się od siebie(nie miały za bardzo gdzie
) ,a w 63l akwa jeden ma swoją strone akwa,a jeden swoją(otoski odróżniam po rozmiarach) i nigdy nie wchodzą sobie w drogę.Mniejszy otosek zajął sobie prawą strone akwa z 3 kamykami,muszelką i małymi roślinami(no i szyby),a większy otosek woli lewą stronę z łupiną kokosa i laskiem z trawki za łupiną.
Czy to jest normalne zachowanie?bo otoski to chyba ryby stadne(wiem że 2 sztuki to za mało) a nie terytorialne.
) ,a w 63l akwa jeden ma swoją strone akwa,a jeden swoją(otoski odróżniam po rozmiarach) i nigdy nie wchodzą sobie w drogę.Mniejszy otosek zajął sobie prawą strone akwa z 3 kamykami,muszelką i małymi roślinami(no i szyby),a większy otosek woli lewą stronę z łupiną kokosa i laskiem z trawki za łupiną. Czy to jest normalne zachowanie?bo otoski to chyba ryby stadne(wiem że 2 sztuki to za mało) a nie terytorialne.