• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Akwarium 220l - start

Witam!
Noszę się z zamiarem założenia akwarium słodkowodnego. Na razie zakupiłem ten oto zbiornik
http://cgi.ebay.co.uk/4FT-GLASS-AQUARIUM....m14.l1262.
Jestem zielony w temacie, staram się dużo czytać ale chciałbym również zasięgnąć porady.
Chcę dokupić filtr zewnętrzny Eheim 2073 Professional 3. Pytanie czy będzie dobry i wystarczający?
W zestawie dostałem grzałkę 200W (sunsun jrb-200), wygląda solidnie, posiada termostat ale to china i nie wiem czy jej ufać. Poza tym to czy ona wystarczy? Bo coś mi się wydaje, że trzeba jeszcze jedną dokupić, tylko jaka by wystarczyła, jeśliby chodziły razem?
Kolejna rzecz to oświetlenie. W pokrywie są wbudowane dwie fluorescencyjne świetlówki 39W T5. Czy to wystarczy przy założeniu, że zbiornik ma 55cm wysokości i chciałbym hodować bardziej wymagające roślinki? Czy gdybym podmienił je na to http://www.lampspecs.co.uk/Light-Bulbs-T...ps-54-Watt byłoby wystarczająco?
Nie wiem ile i jaki żwir kupić i czy powinienem mieszać 2 grubości lub/i kolory ze sobą. Słyszałem, że najlepszy jest czarny, bo nie stresuje ryb i ładnie wygląda, kwarcowy też podobno dobry. Jak grube powinny być ziarna, żeby roślinom służyło.
Interesowały by mnie te gatunki ryb: bystrzyk pięknopłetwy, pielęgniczka ramireza, zmienniak plamisty, molinezja ostrousta, gupik, skalar, mieczyk, bocja wspaniała, sumik szklisty. Byłem w sklepie akwarystycznym. Sprzedawca powiedział, że te gatunki mogą koegzystować ale nie zdążyłem sprawdzić jeszcze czy miał rację.
Pytanie, które z tych gatunków byście doradzili przy założeniu, że najbardziej interesują mnie skalary?
I co tak naprawdę jeszcze potrzebuję, bo jest tego trochę, a nie za bardzo się jeszcze w tym łapię.
Z góry dzięki za porady.

To podłoże jest cenowo bardzo konkurencyjne do innych.
Jakbym miała wybierać wzięłabym bym je choćby tylko po to żeby je przetestować Big Grin

Dla porównania:

Zdjęcie pochodzi ze sklepu http://mcten.pl/

To nowe podłoże FLoran Start jest całkiem niezłe z opisu. Lepsze to niż zwykły żwirek.

Ja bym pomieszała Floran start na dno tak z 1-2cm warstwę, na górną warstwę dać żwir rzeczny lub kwarcowy 3-5mm np. http://www.belio.pl/index.php?p702,zwir-...lukany-2kg też powinien ładnie wyglądać.
Wszystko zależy od funduszy Big Grin

Filtr powinien sobie spokojnie dać radę, przecież jest zalecany do 350l.
Grzałka jak najbardziej wystarczy nie musisz kupować drugiej.
Te świetlówki się nie nadają. Dobre są do morskiego akwarium.
Z takich najpopularniejszych to Philips Aquarelle lub Osram Fluora, ale wybór jest oczywiście większy Smile Świetlówki dla roślin dają takie cukierkowe światło (fioletowo różowe), nie każdemu się ono podoba.
Tu masz gotowe zestawy oświetleniowy http://www.zoolight.pl/cat-pol-122355413...wy-T5.html
Polecę Ci dwie strony o akwariach holenderskich :
http://www.holenderskie.pl
http://www.roslinyakwariowe.pl/
Sam zdecydujesz jakie świetlówki i ile tego światła chcesz dołożyć.

Co do obsady to nie będę się w tym temacie wypowiadać, bo jak już widzę założyłeś osobny w innym dziale (-> http://www.akwaswiat.net/220l-start-t-13037.html)

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Co do świetlówek to czy jeśli skompiluję Aqua Medic - Planta T5 (39W) z
Aqua Medic - Reef White 10K T5 (39W), to będzie cool?
I gdybym chciał dołożyć jeszcze jedną świetlówkę to Planta czy Reef White, czy może Aqua Medic Reef Blue T5?
I co tak naprawdę sądzicie o tych świetlówkach?

Co do mocy świetlówki to nie założysz 54W w miejsce 39W - w świetlówkach liniowych wzrost mocy=ze wzrostem długości.

Ciekawy ten filtr wbudowany....

6x Kirysek (1x lamparci, 5x panda)
1+1 Bojownik

To the people inquiring about credit for bank, recommended bank, best financial services, tribal bank, credit card open banking, best bank in usa, community banks in the us, best private banks in usa, mid size banks, banks that have trust accounts, I highly recommend this website for business wealth investment url or sign up for trust bank, banking in usa, first financial bank checking, banks to invest, first bank bank, trustco personal loan, cypress bank online, community bank and trust, trust checking account, east coast banks, bearing in mind this learn more for business trust management url not to mention 10 best banks, best banks in florida for personal banking, united united bank, trust texas bank locations, credit card and bank account, trust online banking, customers bank sign up, us bank account services, bank on the go, bank business, which is worth considering with this excellent Business Wealth Management url which is also great. Also, have a look at this read this post here about business portfolio management url not forgetting sites such as texas online banks, open banking investments, a good bank to bank with, us bank financial services, best banks in the south, best personal bank, digital first banks, best banks to use near me, financial institution business, trust account interest rates, and don't forget this such a good point on business wealth management url and don't forget bank of a online, us bank net banking, anv bank, banks winter park, austin capital trust company, super fast reply about and don't forget community trust bank mortgage, national loan bank, first mid bank and trust online banking, commercial investment bank, banking as a service, for good measure. Check more @ Updated Custom Printing Service Sydney Info 287445b

In response to the man inquiring about bct crypto, mining crypto, cloud mining platform, mint miner, www bit coin com, about cloud mining, crypto bct, miner and miner, mining info cloud mining, miner mining, I highly recommend this learn more on MintMiner link or mining miner, miner and miner, cloud mining platform, cloud mining for beginners, digital currency in, cloud mining, world of mining, bit coin in, about cloud mining, cheap cloud mining, not forgetting sites such as this great Mint Miner site which is worth considering with about cloud mining, a bit coin, coin criptovalute, cloud mining provider, mining miner, mining and minting, www bit coin com, digital currency in, miner cloud mining, world miner, not forgetting sites such as this new cloud mining info which is also great. Also, have a look at this awesome MintMiner tips not forgetting sites such as cloud mining what is it, mining crypto, crypto bct, bit coin in, mining platform, world of mining, kryptovaluta mining, cloud mining platform, cloud mining for beginners, about cloud mining, as well as this helpful site for cryptocurrency url not to mention a bit coin, mining crypto, mining on cloud, miner mining, cloud mining platform, discover more about alongside all bit coin in, cloud mining what is it, bit coin, world miner, mining info cloud mining, for good measure. Check more @ Cool Kids Bed Tips 4c708ed

In reply to the lady asking about new crypto blockchain, crypto news new, crypto correction, coin market latest news, crypto news and predictions, crypto halving, crypto news update today, new crypto update, whales in crypto, the news crypto, crypto mining price, crypto market in 2025, crypto mining revenue, news for cryptocurrency today, cryptocurrency altcoins, news of crypto, news trading crypto, crypto selling off, coin news crypto, halving crypto meaning, I suggest this read full report for crypto news blog for latest news on crypto, next breakout crypto, crypto latest news today, trending crypto news today, cryptocurrency latest updates, coinbase b, crypto down, crypto market rebound, etf crypto mining, cryptocurrency news update, news on blockchain, breaking crypto news today, crypto what to buy now, half crypto, crypto market rise, cryptocurrency new today, crypto alt coins to buy, news on crypto, latest coin news, crypto questions, latest crypto, latest in cryptocurrency, update crypto, also. See More New Tesla Accessories Blog 87445b6

Skocz do: