27
napisz jakie masz akwarium na wielkość jakie podłoże rośliny i temperatura.
Akwarium 126l - towarzyskie
aquadesign, to co jest piękne.
11
Akwarium 30l
Podłoże gruby żwir
Jaskinia
Sztuczna roślina\
grzałka 100W
temperatura 29*C
Dziś samiczka już ledwo się trzyma... Jest pełna ikry ale samiec jeszcze gniazda nie buduje... nie wiem czemu..... A u Ciebie po ilu dniach zbudował???
"Dziś temperatura wynosi 0*C jutro ma być dwa razy cieplej czyli ile???"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.05.2008, 08:32 {2} przez
Mateuch01.)
27
u mnie było tak.
Wpuściłem samiczkę 1 dzień pływała sama po drugim dniu dałem samca.
Samiec ją ganiał wyszarpywał jej płetwy za każdym razem kiedy nabierał powietrze ganiał ją i w czasie ganania jej wypuszczał bąbelek .
Zebrało się troche tych bąbelków puźniej położyłem wieczko od opakowania plastikowe wieczko
i tam zaczął budować zaczął budować po 1,5 dniach ganiania . MAsz agresywnego samca i możę z nim nie wychodzić tarło mi się trafił w miare spokojny
11
No właśnie tak myślę że może trzeba samca zmienić a nie samice

A czym karmisz młode??
27
młode karmię pierwotniakami i suchym pokarmem dla narybku
11
A z skąd te pierwotniaki masz??
27
przygotowania są 2 szybkie to takie które jak niemasz co podać rybkom to na drugi dzień już możesz podawać a drugie to robi się tydzień jak chcesz mogę ci napisać jak się to robi
11
Bardzo bym prosił
Chyba dam 2 plusa
27
Sposób pierwszy: W przypadku konieczności szybkiego nakarmienia narybku pierwotniakami, można zastosować szybki sposób: z akwarium wyciągnąć nadgniły kawałek liścia rośliny i zalać go w słoiczku wodą z akwarium.Następnego dnia - można karmić!
Sposób 2 : W celu otrzymania pierwotniaków, pierwszego posiłku narybku bojowników, do słoja 0,75 ltr wkładam kilkanaście źdźbeł trawy , kawałek liścia sałaty, kawałek suszonej skórki banana i zalewam je wodą z akwarium. Wkładam również kamień do napowietrzania o bardzo delikatnym strumieniu bąbelków. Po dwóch dniach można zauważyć zazielenienie i zmętnienie wody, a po następnych siedmiu dniach "zielona woda" jest już gotowa do karmienia narybku.Pierwotniaki "dokarmiam" kroplą krwi ze świeżego mięsa. Karmię nabierająć "zieloną wodę" ze środka toni pipetą 10 ml i rozlewam ją po całej powierzchni zbiornika tarliskowego.Czynność tą powtarzam trzy-pięć razy na dzień.
ps. drugiego się nie da niestety

hehe

cieszę się że mogę ci pomóc
11
Wielkie Wielkie Wielkie dzięki

Postaram sie rozmnożyć te rybki... nie wiem co jest nie tak wszystko chyba jest ok... tylko co im nie pasuje...;/