• 1 Głosów - 1 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bimbrownia i wszystko co z nią związane

wally91 napisał(a):
maniuch napisał(a):
wally91 napisał(a):No tak ale jak mam podłączyć pod bimbrownie napowietrzacz?

nie rozumiem .napowietrzacz podłączysz pod bimbrownie?.ja to bym nic z tym napowietrzaczem nie robił.podłącz wężyk od bimbrowni pod filtr i będie dobrze,a napowietrzacz to narobi ci bałaganu tak mi się wydaje.ja miałem taką bimbrownie ale nigdy nie podłanczałem do napowietrzacza.nie wiem jak chcesz.

No tak a jak pod filtr podłączyc? filtr ma inny wężyk a reduktora nie mam

masz filtr w akw. wewnętrzny z wężykiem do regulacji.wyjmij go i podłącz ten z bimbrowni

maniuch napisał(a):
wally91 napisał(a):
maniuch napisał(a):

nie rozumiem .napowietrzacz podłączysz pod bimbrownie?.ja to bym nic z tym napowietrzaczem nie robił.podłącz wężyk od bimbrowni pod filtr i będie dobrze,a napowietrzacz to narobi ci bałaganu tak mi się wydaje.ja miałem taką bimbrownie ale nigdy nie podłanczałem do napowietrzacza.nie wiem jak chcesz.

masz filtr w akw. wewnętrzny z wężykiem do regulacji.wyjmij go i podłącz ten z bimbrowni

No tak tylko że ja nie mam takiego filtra Tongue

wally91 napisał(a):
maniuch napisał(a):
wally91 napisał(a):
maniuch napisał(a):

No tak tylko że ja nie mam takiego filtra Tongue

a no to inna para kaloszy. http://www.holenderskie.pl/?m=7/a/43 a zobacz sobie to.

więc co teraz?

wally91 napisał(a):więc co teraz?

rozumiem że masz problem teraz jak doprowadzić gaz do akw?

maniuch napisał(a):

Dokładnie tak!

wally91 napisał(a):
maniuch napisał(a):

Dokładnie tak!

sprubuje ci doradzić.masz może strzykawkę?jak tak to podłącz wężyk i wsadz do akw.jakieś 10cm od podloża(nisko).niemasz ,żadnego filtra wewnętrznego nawet mały jakiś żeby tylko chodził?

maniuch napisał(a):
wally91 napisał(a):
maniuch napisał(a):

Dokładnie tak!

sprubuje ci doradzić.masz może strzykawkę?jak tak to podłącz wężyk i wsadz do akw.jakieś 10cm od podloża(nisko).niemasz ,żadnego filtra wewnętrznego nawet mały jakiś żeby tylko chodził?

Strzykawka się znajdzie. Filtr aktualnie podłączony mam taki http://allegro.pl/item347991493_filtr_ka..._cena.html

lepsza strzykawka bo ,żeby do takiego filtra podłączyć to trzeba założyć klosz u dołu wylotu tego filtra i pod ten klosz podłączyć wężyk od bimbrowni.trochę skomplikowane ,ale jak coś to mam link jak to zrobić.

maniuch napisał(a):lepsza strzykawka bo ,żeby do takiego filtra podłączyć to trzeba założyć klosz u dołu wylotu tego filtra i pod ten klosz podłączyć wężyk od bimbrowni.trochę skomplikowane ,ale jak coś to mam link jak to zrobić.

To ja poproszę ten link Smile

Dobra idę spać będę jutro koło 15 Smile

Skocz do: