• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

MĘTNA WODA - PYTANIA I ODPOWIEDZI TUTAJ -ZAPRASZAMY!

Staraj się unikać światła dziennego, jeśli nie chcesz mieć problemu z glonami

Jak się nazywa ten filtr? i jaką ma wydajność
Jakie masz podłożę?

Przy wymienieniu 80% jaki czas odczekałaś ?

Zredukuj obsadę to wodę będziesz miała czystą. Masz spore przerybienie i źle dobraną obsadę.

W pierwszej kolejności znajdź welonce nowy dom.

Co tydzień wymieniaj 40l, stanowczo za mało wody podmieniasz. Podczas podmiany odmulaj dno.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Tydzień temu zrobiłam jak wy to nazywacie restart akwarium Smile wszystko było ok aż do wczoraj bo własnie wczoraj woda zrobiła sie lekko mętna, wiec podmieniłam ok. 30 % wody ale nic to nie dało Sad co to moze być ?

Acha akwarium ma 60 l, filtr wewnętrzny aquael fan-1 i zewnętrzny aquaclear.

sprawdz filtr może być zapchany,albo nadmiernie już jest brudny i nie chce filtrować wody.

maniuch napisał(a):sprawdz filtr może być zapchany,albo nadmiernie już jest brudny i nie chce filtrować wody.

filtr jest ok

kaska napisał(a):
maniuch napisał(a):sprawdz filtr może być zapchany,albo nadmiernie już jest brudny i nie chce filtrować wody.

filtr jest ok

no to nie wiem może masz jakieś ozdoby ,korzeń jakie masz rośliny i rybki.odmulasz dno?

maniuch napisał(a):no to nie wiem może masz jakieś ozdoby ,korzeń jakie masz rośliny i rybki.odmulasz dno?

z ozdób mam grotę ale to z porcelany chyba, kokos i 1 większy kamień.
Rośliny : kryptokoryna , mała pistia , niewielka trawka i jeszcze dwie roślinki ale nie znam nazwy (dostałam je ostatnio od znajomego).
ryby :
4 danio pręgowane
2 razbory klinowe
8 kirysków spichrzowych

i jeszcze te (wszystkie do oddania):
gupik, molinezja, piskorek, ostronos, 2 zbrojniki.

Przy podmianie odmuliłam dno.

kaska napisał(a):
maniuch napisał(a):no to nie wiem może masz jakieś ozdoby ,korzeń jakie masz rośliny i rybki.odmulasz dno?

z ozdób mam grotę ale to z porcelany chyba, kokos i 1 większy kamień.
Rośliny : kryptokoryna , mała pistia , niewielka trawka i jeszcze dwie roślinki ale nie znam nazwy (dostałam je ostatnio od znajomego).
ryby :
4 danio pręgowane
2 razbory klinowe
8 kirysków spichrzowych

i jeszcze te (wszystkie do oddania):
gupik, molinezja, piskorek, ostronos, 2 zbrojniki.

wpożo.ale jak podmieniasz wodę to odmulasz dno??

maniuch napisał(a):wpożo.ale jak podmieniasz wodę to odmulasz dno??
tak odmulam

przyczyną może być ten kamień duży.co to za kamień?

Skocz do: