• 4 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

KREWETKARIUM - pytania i odpowiedzi

To u mnie jest odwrotnie te przeźroczyste są większe a te mocno czerwone mniejsze Big Grin

Polecam jedną odmianę barwną inaczej będą się między sobą krzyżować i właśnie wyjdą przezroczyste i szare krewetki.

Nie konieczni musisz dawac gupiki do innego akwarium , jak będziesz miał fajnie zarośnięty zbiornik to małe krewcie przeżyją Smile

Ok dzięki ale jednak dla bezpieczeństwa krewetek przeniosę gupiki Wink... A mam takie pytanie dzisiaj w akwarium znalazłem 3 białe przeźroczyste pancerzyki wyglądają jak padnięte krewetki :/ czy to możliwe żeby mi krewetki padały? Czy po prostu to jest wylinka? Big Grin

Wylinka.

Pomóżcie rozróżnić płeć Wink
Czy jest tu jakaś parka? Jeśli tak to jaka jest możliwość że będę miał potomstwo?
Sorki że tak pytam ale nie znam się kompletnie na tym Smile
Załączam zdj paru moich krewetek Big Grin

Poczytaj o podstawach akwarystyki ogólnie, później o zakładaniu krewetkarium i dopiero wpuszczaj coś do zbiornika.

witam mam 25l akwarium a w nim mchy korzeń i 8 krewetek red cherry i mam takie pytanie czy jest im potrzebny filtr czy sam napowietrzacz wystarczy?

Jeden temat nie starczy na forum ? musisz pytać w różnych działach ?

Zdjęcia nie ma, proponuje dołożyć ze 10-20 krewetek i nie będzie obawy o rozmnażanie.

Kupiłem za bezcen shrimp set 10 i zamierzam tam wpuścić RC. Podłoże pewnie bazalt 0,8-1,6. Poleci ktoś jakąś nie dużą roślinkę na tył(20x20x25)? Z przodu będą same mchy na małym korzonku i na połówce kokosa. Pozdrawiam

Tu się urodziłem i tu doczekam końca - 71 Wrocław FANATYCZNI

Skocz do: