• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wartości GH.PH.KH- Proszę o analizę moich wyników

Witam wszystkich serdecznie na początek , a oto moje pytania odnośnie chowu pięlegnic severum. Po zbadaniu wody ,oto wyniki
PH 8
GH13
KH9 ,TAKIE TESTY POSIADAM--jbl kropelkowe. proszę o porady czy coś należy jeszcze zmienić ,Akwa dojżałe 1.5 lat. filtr zew tetra ex 700.akwa 120l. RYBY to para pielęgnic, NA chwile obecną mam larwy młodych, czy zostawić rodziców przy młodych czy któreś odseparować?? zamierzam jeszcze kupic test na no3 który polecacie?? MILE widziana każda podpowiedz, sugestia doświadczonych ,PH pewnie za wysokie. co2 podawane w płynie.

(23.02.2014, 18:02)sterylny napisał(a):  Witam wszystkich serdecznie na początek , a oto moje pytania odnośnie chowu pięlegnic severum. Po zbadaniu wody ,oto wyniki
PH 8
GH13
KH9 ,TAKIE TESTY POSIADAM--jbl kropelkowe. proszę o porady czy coś należy jeszcze zmienić ,Akwa dojżałe 1.5 lat. filtr zew tetra ex 700.akwa 120l. RYBY to para pielęgnic, NA chwile obecną mam larwy młodych, czy zostawić rodziców przy młodych czy któreś odseparować?? zamierzam jeszcze kupic test na no3 który polecacie?? MILE widziana każda podpowiedz, sugestia doświadczonych ,PH pewnie za wysokie. co2 podawane w płynie.
dziś pomiar następny, po podmianie30 l wody wymieszanej 50na 50 z destylką oto wyniki GH-11,KH-8, NO3-25 CZY z tymi pomiarami tak mogę trzymać czy zbijać w dół??PROSZĘ o rady bo nikt jakoś nie odpowiadaSadSad PH--7,5

Azotany bym jeszcze zbijał. A tak wogole to zależy jakie ryby chcesz mieć. Dla obsady z SA to właściwie wszystkie parametry są do zbicia.

(03.03.2014, 11:41)bobi napisał(a):  Azotany bym jeszcze zbijał. A tak wogole to zależy jakie ryby chcesz mieć. Dla obsady z SA to właściwie wszystkie parametry są do zbicia.

rybki to chce mieć tylko severum .takie były założenia , teraz pływa około 50 maluchów, więc proszę o poradę jak zbijać te parametry oraz czy oddzielić rodziców od nich, ?? mile widziana każda wskazówka

Skocz do: