9
LT na tym polega że się nie nawozi , poczytaj o Lt pełno informacji w sieci .Otoski i tak jedzą glony jeszcze nie widziałem żeby na jedzenie się rzucały.
Jedzenie im różnorodniejsze tym lepiej a co będziesz dawał to już twoja sprawa polecam też od czasu do czasu urozmaicić o mrożonki typu wodzień oczlik,artemie ,dafnia a unikaj ochotki ,serc wołowych ,ryb nie przekarmiaj małe ilości i raz na tyg głodówka
6
Wiem o co chodzi w LT, lecz wiele osób jak czytałem dodaje węgiel w płynie.
W tygodniu zamawiam filtr aquael multikani 800, myślicie ze sie nada ? oraz chcę go od razu lekko rozbudować,
http://allegro.pl/modul-multikani-carbom...13935.html http://allegro.pl/modul-multikani-biocer...13995.html Które z wypełnień będzie lepsze ? Woda w akwarium ma lekko żółtawy kolor przez korzeń, myślicie że CarboMAX Plus pozbawi koloru wodę ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.01.2014, 21:23 {2} przez
dawid032.)
21
Żadne CarboMAX i inne tego typu wynalazki. Na herbaciany kolor powinny wystarczyć same podmiany, po prostu w większej ilości niż normalnie.
Piszesz, że wiesz o co chodzi w LT a chcesz rozbudowywać filtrację. Coś tu nie gra...
EDIT: Co do większych podmian to jakoś też nie bardzo pasują mi do LT.
23
Low-Tech czyli akwarium prawie bezobsługowe...

Sam mam taki zbiornik, prawie 4 lata i dla mnie bomba, nie stosuje żadnych nawozów w płynach, co2, uzdatniaczy, zielsko ciągnie składniki korzeniami z ziemi (kryptokoryny, nurzaniec).
Dlatego kolego, nie kombinuj za bardzo z tymi nawozami, filtracją itp. Jak zbiornik się ustabilizuje i rośliny się zaadaptują to zbiornik będzie cieszył właściciela.
6
Bezobslugowe a ja ciagle chcialbym przy nim grzebac, cos dokupywac. Najzwyczajniej nudzi mi sie patrzec tylko na nie xd.
Ale czy nie dobrze by bylo dokupic jakis lepszy filtr ?
64
(05.01.2014, 23:56)dawid032 napisał(a): Bezobslugowe a ja ciagle chcialbym przy nim grzebac, cos dokupywac. Najzwyczajniej nudzi mi sie patrzec tylko na nie xd.
Ale czy nie dobrze by bylo dokupic jakis lepszy filtr ?
To nie dla ciebie typ lt... zrób akwa z mocnym światłem ziemią i nawozami to będziesz co chwile coś robić;]
"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"
[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]
6
Teraz to za późno. Dziwnie mi akwarium sie zabrudziło, żwirek i wgl, muszę kupić rybki
A to jak z tym filtrem kupować, nie kupować.?
23
(06.01.2014, 00:44)klosek napisał(a): To nie dla ciebie typ lt... zrób akwa z mocnym światłem ziemią i nawozami to będziesz co chwile coś robić;]
Zgadzam się

Wtedy będziesz mógł sobie grzebać, natomiast moje grzebanie w LT polega na wyciągnięciu zabrudzonego filtra, zasadzeniu jakiegoś zielska i karmieniu brzanek z ręki
6
Cale akwarium brudne, czarne sie robi. Kamyki, roslinki. Potrzeba juz chyba ryb.
Jaka obsade polecacie ?