16.08.2013, 19:13
Mam pytanie. Czy jeśli zauważyłem tarło u kirysków jakoś wczoraj i nie widać ikry, czy mogę przełożyć je teraz do "kotnika" akwarium koło 30L i czy nie zaszkodzi to matce; chodzi mi to konkretnie o stres lub zmianę otoczenia. Dodam że oczywiście mam filtr w kotniku i grzałkę, a wodę po podmiance w dużym (ok. 120L) uzupełnię "kotnik" aby miały takie same parametry. Kirysków posiadam 4 sztuki gdyż akwarium jest w wersji "beta". Jeszcze nie jest w pełnie dojrzałe.
I kolejna sprawa dzisiaj doszły właśnie roślinki do akwarium i niestety ale muszę je jak najszybciej włożyć bo nie mam ich gdzie umiejscowić. W kotniku mam małe molinezje i nie chce ich tam wkładać ponieważ przy przenoszeniu boję się aby któraś nie została np. w jakimś mchu. I w sumie było by to najlepszym rozwiązaniem, ale jeśli ma to zaszkodzić kiryskowi to już wolę stracić część roślin niż małe kiryski.
Proszę o szybką odpowiedz. Zależy mi na czasie.
I kolejna sprawa dzisiaj doszły właśnie roślinki do akwarium i niestety ale muszę je jak najszybciej włożyć bo nie mam ich gdzie umiejscowić. W kotniku mam małe molinezje i nie chce ich tam wkładać ponieważ przy przenoszeniu boję się aby któraś nie została np. w jakimś mchu. I w sumie było by to najlepszym rozwiązaniem, ale jeśli ma to zaszkodzić kiryskowi to już wolę stracić część roślin niż małe kiryski.
Proszę o szybką odpowiedz. Zależy mi na czasie.