• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Problem z ziemią

Witam, mam problemik z ziemią. Otóż zalałem akwarium powoli aby nie dostałą się ziemia która jest pod żwirkiem no ale nie co się przedostało> problem jest następujący efekt jest taki, że pływają mi teraz w akwarium drobinki ziemi. nie wygląda to teraz za fajnie. ? Jakies porady? Czy zamiast ziemi można zastosować coś innego? czekam na propozycję. potrzebuję pomocy ;/.

Zasyp dziurę która się zrobiła a ziemie wężykiem bądz siatką wyłap. Rośliny posadziłeś? Ryby są?

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Nie na razie bez rybek to świeże akwarium. Rybki za tydzien. Kupiłem kulki nawozowe i takie tabletki. Nie wiem czy nie przepłukać raz jeszcze żwirku z tego biologicznego podłoża dla roślin i trzymać je na tych kulkach. Czyli żwirek i Kuleczki nawozowe pod każdym korzeniem. Co o Tym myślicie?

(06.12.2013, 19:28)Pebekol napisał(a):  Czyli żwirek i Kuleczki nawozowe pod każdym korzeniem. Co o Tym myślicie?

Ja tak mam i nie jest najgorzej.

Kurcze bo mam też roślinki bez korzenia czy to taka odmiana? Czy one wypuszczą korzen?

Sorry, Duchem Świętym nie jestem. Wstaw chociaż zdjęcie tych roślin, jeśli nie wiesz, jak się nazywają.

Witam
Ja też dawałem ziemię pod żwir. Nasypałem najpierw ziemie ręką ja poklepałem spryskałem wodą po wyschnięciu zrobiła się skorupka. Na to żwirek po zalaniu lekkie zmętnienie wody tylko było po nocy było super.

siema mam pytanie troche z innej bajki.chodzi mi konkretnie o plesn w moim akwa.
akwa ma 25l i mam go cztery dni .prosze o pomoc bo nie wiem co z tym fantem mam robic
po jakim czasie mam wpuscic ryby?
szczerze jestem swiezo upieczonym akwarysta
nigdy nie mialem akwarium ale bardzo pragnalem
PROSZE O JAKIES PORADY

Ale co z tą pleśnią? Zarosła całe akwarium?

(10.12.2013, 11:44)glosik155 napisał(a):  siema mam pytanie troche z innej bajki.chodzi mi konkretnie o plesn w moim akwa.
akwa ma 25l i mam go cztery dni .prosze o pomoc bo nie wiem co z tym fantem mam robic
po jakim czasie mam wpuscic ryby?
szczerze jestem swiezo upieczonym akwarysta
nigdy nie mialem akwarium ale bardzo pragnalem
PROSZE O JAKIES PORADY
Przeczytaj ten temat: http://www.akwaswiat.net/sluz-na-korzeni...37407.html
Wystarczy chociaż odrobinę się postarać i poszukać albo poczytać forum.
A temat w którym opisałeś ten problem to "szczał w dziesiątkę"...

Skocz do: