• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 80l
Smile 

Czy te obsady pasują do 80l akwarium:

1) para prętników karłowatych + 10x razbora henlega/espei/klinowa + 6x otoski i/lub kiryski spiżowe/habrosus

2) para gurami dwuplamych + para gurami mozaikowych + 10x razbory + 6x otoski lub kiryski

3) para gurami mozaikowych + 10x razbory/miedzik obrzeżony/bystrzyk amandy/neon czerwony + 6x otoski i/lub kiryski spiżowe/habrosus

Do której z tych obsad można by jeszcze dołożyć gupiki i krewetki(jaki gatunek krewetek i ile) ?

1 zestaw na pewno Smile

Kiryski spiżowe i wymienione przez ciebie gurami nie nadają się do tej pojemności.
Prętniki to ryby które należy trzymać w haremach, z przewagą samic.
Jeżeli wybierzesz mniejsze razbory, możesz mieć ich spokojnie około 20szt.

1+2x prętnik karłowaty
15x razbora klinowa lub 20x r. hengela/espei
6x otosek/kirysek panda/k. karłowaty/piskorek sumatrzański

a czy mogłoby być tak:
1+2 prętnik karłowaty
10x razbora klinowa
6x kirysek malutki
6x otosek
kilka gupików

Zamiast otosków zamów sobie 2-3 ślimaki Clithon sp. diadema. Zjadają glony milion razy lepiej niż jakiekolwiek glonojady, czy kosiarki. Są bardzo skuteczne, u mnie czyszczą właśnie kamienie i korzenie z zielenic. Otoski tylko sra...ją.

(05.12.2013, 23:22)akwa99 napisał(a):  a czy mogłoby być tak:
1+2 prętnik karłowaty
10x razbora klinowa
6x kirysek malutki
6x otosek
kilka gupików

Może być.

A co zjada glony nitkowate, bo ostatnio mi się pojawiły i ani otoski, ani żadne krewetki, ani ślimaki ich nie ruszają? Z góry dzięki za odpowiedź.

To niedługo powinny wziąć się do roboty, bo jakieś 3 tygodnie temu je kupiłem, a krewetek nie dokarmiam. Oprócz filtrującej, ale tylko ją.

Tzn? Rybek też nie?

krewetki jedzą wszystko czyli resztki które zostawią ryby też i na tym spokojnie mogą funkcjonować

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Skocz do: