• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200l] Ogólne

To moje pierwsze akwa - stary około 06.2013

Wymiary:
-Zbiornik 200L : (100x40x50)

Oświetlenie:
High-Lite-45W
Day Lite - 45W
Ogrzewanie:
-Grzałka 150W

Filtracja:
-Tetra ex901

Podłoże:
- żwirek płukany
Ozdoby:
- dwa korzenie- machoń
Flora:
Cięzko mi określic.. (będą napewno dokupowane)
Obsada: (cały czas na etapie wprowadzania)

4x Skalar
4x mieczyk

7x neon czerwony

6x kirys panda

3x pielęgniczka Ramireza

(Planuje jeszcze dokupić ok 30-40 neonów oraz ok. 10 latarników)

Parametry z paska:

No3mg/l = 10
No2mg/l = 0

GH = >7
KH = 6-7
PH = 7,2
Cl2mg = 0

Moja prośba jest taka . Jako że jestem nowicjuszem w akwarystyce. Prosiłbym o porade na temat roślinności w moim akwarium . Chodzi mi ogólnie o rośniny które mogłyby mi sie ładnie ukorzenić w piasku.
Chodzi mi również o obsade ,co byście mi jeszcze polecali ?
Dodam ,ze posiadam parke skalarów ponieważ tydzień temu miałem tarło.Niestety nie umiałem sie z tym jeszcze obejść i na drugi dzien było juz po

Jakies Cryptocoryny żabienice by się przydały

Akwarium bardzo ladne, ale ja zmienilbym te tlo, razi w oczy, lepiej czarne, granat, albo niebieskie Smile

Ogólnie jak na akwa które jest prawie pół roku to strasznie marnie;/ roślinek dokup na 3 plan a na środkowy kryptokoryny.

Tło jak najbardziej do wymiany, a i nie wydaje mi się żeby kt były kiryski pandaSmile

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Dzięki za rady ,a teraz konkretnie. Jakie więc polecacie mi rybki do tego zestawu i oczywiscie roślinność. Co myślicie na temat Zwinników Latarników ? Macie jeszcze jakieś przydatne rady dla mnie ,bo we wtorek jade na giełde i chciałbym mieć gotowy plan zakupowy Smile

Aktualizacja po zakupach ,dokupiłem :
20 neonek
5 tęczanek niebieskich
10x tetr czarnych cesarskich Smile
Poprawiła sie również flora Smile
Kabomba ,nurzaniec podajże i 2 inne roślinki , myśle ze jeszcze jedna roślina z lewej żeby sie rozrosło coś na środek i jakiś trawniczek i koniec, planuje dać 1,2 kokosy puste rzecz jasna Smile

Nie potrzebne to mieszanie ławic trzeba było kupić jedną większą

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

(27.11.2013, 19:15)cobra_1994 napisał(a):  10x tetr czarnych cesarskich Smile

Nie ma takiej ryby, jest albo Tetra czarna albo Tetra cesarska.

Zrób fotkę całego zbiornika tak jak to na początku robiłeś bo za wiele to nie widać Wink

Sory, byłem święcie przekonany, że dodałem tą fotke Smile

Skocz do: