8
No przepraszam ! Proszę nie stosować do mojej osoby żadnych obelg i jeszcze jedno samice mają dużo kryjówek ,roślinek . Nie będą niebawem pływać brzuchem do góry , ponieważ mój tato hodował już ryby i zna się . Trzymał kiedyś bojowniki w takim akwa , żyły 2-3 lata .Znalazłem akwarium na strychu i postanowiłem założyć mały baniak .Dzięki Marcin za radę : ) . Czy wy też radzicie mi wyciągnąć sztuczne roślinki ? Zasadziłem wczoraj w żwirku roślinkę łodygową czy taka roślinka może być w żwirku ? Co do krewetek to ... ja raczej ich nie kupię bo już nie mam kasy a muszę kupić filtr i grzałkę , a nowe podłoże ,krewetki będę musiał poczekać : / ...
Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.09.2013, 21:19 {2} przez
czubatka.)
5
OK, zaczynasz, błędy się zdarzają. Sztuczne roślinki nic w akwarium nie robią, oprócz wyglądania... Dla niektórych to wygląda kiczowato, a niektórym się podoba. Ty zdecyduj. Tak, roślinki mają być w żwirku.
Ale jak na razie najważniejszy jest filtr, potem grzałka i inne rzeczy.
64
(01.09.2013, 21:44)bóbr napisał(a): OK, zaczynasz, błędy się zdarzają. Sztuczne roślinki nic w akwarium nie robią, oprócz wyglądania... Dla niektórych to wygląda kiczowato, a niektórym się podoba. Ty zdecyduj. Tak, roślinki mają być w żwirku.
Ale jak na razie najważniejszy jest filtr, potem grzałka i inne rzeczy.
I oddanie 4 bojowników
"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"
[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]
2
(01.09.2013, 21:16)czubatka napisał(a): Dzięki Marcin za radę : ) . Czy wy też radzicie mi wyciągnąć sztuczne roślinki ?
co do roślinek - jak podkreśliłem to moja opinia

Niestety wiem że teraz wszystko mamy z chin, jednakże kiedy można ograniczyć ryzyko to to robię

nie ufam składowi chemicznemu takich "wytworów" i tak na prawdę nie wiadomo co dzieje się przy dłuższym "namaczaniu"

może niektóre i ładnie wyglądają (w końcu małe chińskie rączki które to robią są zwinne) ale ryba to też stworzenie i szkoda truć
9
Nie dziwie się Oskarowi że tak zareagował ma prze rybienie a wy mu filtr wybieracie który i tak będzie za słaby i dane osobniki po 2 miechach padną ...
Po drogie śmieszne jest to że wypowiadają się osoby które pierw pytaja o pomoc a za dwa dni są ekspertami i "niby:" pomagają
Nie trzeba dużo czasu żeby prześledzić forum i zobaczyć kto ma wiedzę o akwarystyce. kilka osób które rzeczywiście mają wiedzę<Oscar,i Klosek,apri cort,edison> i pojecie zostały zakrzyczane przez resztę i nie wnioskuje tego po ilości postów bo to nie żadna miara tylko po wypowiedziach.
A nie wiedza to nie jest usprawiedliwienie bo źródeł mnóstwo trzeba tylko chcieć poszukać..
A co do ciebie czubata to skoro twój tata jest taki dobry to czemu sam ci nie skompletuje sprzętu ?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.09.2013, 22:29 {2} przez
Grafolog.)
5
(01.09.2013, 22:26)Grafolog napisał(a): Po drogie śmieszne jest to że wypowiadają się osoby które pierw pytaja o pomoc a za dwa dni są ekspertami i "niby:" pomagają
To że piszę coś na forum, nie musi oznaczać, że uważam się za eksperta, jeśli miałeś na myśli mnie. Ale w tym temacie wszystko było jasne, także nie wiem jakie miało znaczenie kto odpisze. Swoją drogą, strasznie go gnoicie, chłopak zaczyna, chciał dobrze, ale mu nie wyszło. No nie wiem czy to powód, żeby go nazywać idiotą, ale jak tam wolicie...
Dobrze by było przestać się kłócić, bo dyskusje przesłaniają temat i za chwilę największym tematem będzie kto ma rację
2
oskar777 nie chodziło tu o to by nawrzucać tylko "pokazać" jak to miło
choć bóbr ma rację - bez sensu się kłócić, chylę głowę - bo faktycznie, nie popisałem się błyskotliwością - przepraszam. Ale irytuje mnie gdy ktoś zaczyna rozmowę od wrzut. Każdy kiedyś zaczynał i nie należy krytykować aż tak dobitnie - odrobina zrozumienia dla innych
9
Nie niema znaczenia kto odpisze byle miało to jakiś sens .Nie mam też nic do ciebie,ale patrz on zadaje pytania odpowiadasz mu np o roślinkach a główny problem jest pominięty bo z wypowiedzi jego jasno już masz odpowiedz ,
"jeszcze jedno samice mają dużo kryjówek ,roślinek . Nie będą niebawem pływać brzuchem do góry "
Teraz ładnie kupi grzałkę jakiś tam filtr a ryby dalej będą się katować i tyle z tej pomocy..
A jeżeli ktoś robi coś takiego z świadomością to już nie jest to nie wiedza tylko....< Każdy sam sobie dopowie>
A i wczoraj widziałem ten temat na innym forum gdzie już odpowiedz dostał.
http://www.aquaforum.pl/viewtopic.php?t=35574
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.09.2013, 23:18 {2} przez
Grafolog.)