30
Ok dzięki za odpowiedzi , wielki plus dla was
5
Jeśli ma ostre krawędzie wyszlifuj //papierem ściernym przetrzyj
30
Myśle , że nie ma potrzemy , a te ostre krawedzie kamieni będą wsadzone w żwir
4
Na wstepie mowie ze mam jakis bład w Win i nie działaja mi polskie znaki wiec miejscami może ich brakować.
0
Kamienie wyglądają odpowiednio.
Ale sposób w jaki nasypałeś ziemi może okazać się błędny. Przykryłeś ją cienką warstwą piasku i sypałeś ją do samych ścian akwarium. Wygląda jakby zaraz miała przedostać się do wody, a to może się źle skończyć.
15
Potwierdzam. Pomijając estetykę, ziemia nie powinna mieć kontaktu z promieniami słonecznymi/ogólnie światłem. Rzeczywiście przysypałeś ją miejscami bardzo skromnie.
4
Coz, moglem ta ziemie ladnie wyrownac i dopiero walnac piasek no ale w koncu czlowiek uczy sie na bledach.
Ziemia a nie korzenie? Postaram sie to tasma izolacyjna czarna ladnie to okleic i bd git.
Co do tej ilosci piasku to macie racje. W jednym miejscu warstwa pasku ma zaledwie 2-3mm a ziemi z 1cm :x Jutro to poprawie ale tak to piasku mam na ok. 1cm Wystarczy przeciez, nie?
I tak z ciekawosci w razie gdyby tak piasek przepuscil ziemie, to jakie mialo by to skutki dla akwarium z rybami i roslinami. No i co z filtrem? I jak sobie z takim czyms poradzic?
Na wstepie mowie ze mam jakis bład w Win i nie działaja mi polskie znaki wiec miejscami może ich brakować.
6
Słuchaj, nad tą ziemią to dobrze gdyby było tak z 4, 5 cm piasku/żwiru. No a jak się wydostanie to zasyfi wodę, cześć filtr wciągnie.... ale nie warto ryzykować. Najlepiej zrobić od początku dobrze a nie płakusiac potem.
Rocknrolla
30
Cześć mam pytanie , czy ktoś orientuje się trochę w kamieniach i rozpozna moje ?? Myśle że wystarzy jak je parzyłem przez 1h , czyściłem szczotką i znowu parzyłem przez 0,5h i wymoczyłem w zimnej wodzie Big Grin
https://imageshack.com/i/jo19c35dj