• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Akwarium 150 l - proszę o wasza pomoc

Bercia, Klosek...to sprzedaje mój kuzynWink Na akwarium zdążyłam się napatrzeć i może jak dla mnie opuścił by cenę. Tylko pytam was jako znawców czy ta cena jest ok. Cały zestaw ma niecałe 3 lata i nic nie jest zniszczone. Części tej obsady, która jest tam wymieniona niestety już nie ma. Był problem z jakąś chorobą i jak byłam ostatnio były w opłakanym stanie. Ale tej obsady i tak bym nie chciała. Rybki podzieliłabym na dwa akwaria i po kłopocie Wink Tylko wydawało mi się, że oświetlenie tam jest słabe. Jak patrzyłam w dzień to wydawało mi się bardzo ciemno i ponuro.
Tylko, że właśnie nie podobają mi się panoramiczne ;(

Jesli nie podobają to kłopot z głowySmile zawsze można odwrócić ale dziwnie by wyglądałoSmile
chociaż Smile

Hmm fakt mogłabyś rozdzielićSmile
Aj jak kuzyn to co innegoSmile mogłaś pisać Tongue

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Muszę to przemyślec, ale z drugiej strony wydać kupę kasy i nie być do końca zadowolonym, to nie rozwiązanie. Najwyżej buchnę sobie od niego filtr aquaclear 70 Wink Na razie muszę się podszkolić na mniejszym. A jak wyleczy swoje rybki (może już wyleczył) to dorzucę mu swoje duże i niech sprzedaje z nimi.
A co z tych moich pupilków mogłabym wrzucić w 60 litrów? Takie mogę przyciągnąć od taty, i tak dawno go nie używa.

Którąś z pielęgnicSmile i jakąś ławiceSmile
Kiryski panda
Właśnie to nie jest 300 zł a trzy tysieSmile

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

A mogłabym piskorki(dokupiła bym kilka), ramirezki i kakadu? Czy to juz za dużo?

hmm piskorki niby tak ale razem w 60l te dwie pielęgnice to odpada. zatłuką się.

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

(22.03.2013, 23:15)dorotaw napisał(a):  To może jeszcze powiedzcie mi czy takie akwarium z takim osprzetęm warte jest tej ceny

http://tablica.pl/oferta/akwarium-zestaw...;r:7;s:136

Rogatek, Moczarka i Nurzaniec bardzo mi się podobają. Miałam kiedyś Kabombę, ale długo nie pobyła...w całości. Brzanki purpurowe też ok.

Jeśli masz za dużo pieniędzy lub nie umiesz porównać cen kilku produktów i wybrać dobrej i taniej opcji to proszę- http://allegro.pl/zwierzeta-akwarystyka-1118 .
Cena za wszystko to chyba jakiś żart, ludzie czy Wy jeszcze myślicie? A później tylko płacz i lament, że kryzys i trzeba na sprzęcie oszczędzać.
Akwarium- 600zł (są też tańsze i droższe)
Tetra ex 1200- 450zł
Unifilter 750 - 100zł
Dobra grzałka- 60-80zł
Oświetlenie -200zł (tak podałem bez sprawdzania, myślę że do zrobienia)

Razem za nowe szkło i sprzęt- ~1700zł z przesyłkami (można poszukać z jednego sklepu i zapytać o rabat przy takim zamówieniu).
Przekaż kuzynowi, żeby zrobił koło i puknął się w czoło.

Ale szafka mój drogi szafka. więc wyjdzie więcej.

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Wiecie, z tym akwarium to macie racje. Wczoraj kuzyn do mnie zadzwonił i powiedział, a ja zamiast wejść na allegro i porównać to napisałam na forum. Są zestawy(wraz z szafkami) używane które można kupić już za 1000-2000zł i to proste.

A ja zestawu bym nie brał, tylko kupował wszystko osobno, lepiej dobierzesz sprzęt do twoich zapotrzebowań sama niż proponują w takim zestawie, No i szafkę można wybierać do woliSmile

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Skocz do: