• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[26L]Ryuboku -"Green world"

Litraż: 26,88L
Wymiary: 42x21x30 cm
Szkło optiwhite 4mm
Oświetlenie: 3 x 8 W (1x philips aquarelle,2x NARVA DAYLIGHT
Filtracja: Kaskada Elite Hush 20
Podłoże: Piasek kwarcowy plus żwir bazaltowy
Dekoracja: Manten Stone ,Red Moor Wood
Flora:
Creaping moss
Peackock moss
Microsorum pteropus
Anubias
Pelia
Bolbitis heudelotii
Milimeter moss
Chrismas moss
Willow moss
Utricularia
Fauna
Bez zmian
Akwarium wystartowało wczoraj
Około 40% wody pochodzi ze starej aranżacji.Przez 2 dni wszystko razem z filtrem funkcjonowało w 5L butelce Smile

bardzo fajnie zapowiadające się to akwarium zamiast tego jasnego podłoża dałbym czarny żwirek i jakiś niski trawnik posadził lejesz węgiel w płynie? lub masz jakąś butle? ponieważ z tego co wyczytałem masz bardzo dobre oświetlenie Big Grin ? .Pozdrawiam

Bardzo ładne akwarium Smile podłoże też wygląda ciekaweSmile

NIE MĘCZ RYB W KULI!!!

Mi się bardzo podoba superWink

Świetne! Pięknie zaaranżowane

Od dłuższego czasu już w kilku wcześniejszych odsłonach stosowałem substrat na całej powierzchni jak i robiłem trawnik.Dlatego teraz chciałem zrobić coś całkiem innego.Zrezygnowałem ze wszystkich roślin ukorzeniających się w podłożu poza utricularią.Co do nawożenia to będzie to tylko węgiel w płynie .
W pierwszej wersji chciałem zrobić coś w rodzaju wyspy w centrum ale wyszło to co wyszło
Mam nadzieje że poziom moich prac z każdą odsłoną nie spada.
Mozę kiedyś wystartuję w jakimś profesjonalnym konkursie Smile

mover masz talent do aranżowania ,wystartuj może coś zgarniesz ;p

Aranż ok, ale szczerze mówiąc poprzedni bardziej mi się podobał. To podłoże jakieś nie takie. Dlaczego się na takie zdecydowałeś? Mieszanka piasku kwarcowego i bazaltu...

No ale to dopiero początek, pewnie coś wykombinujesz Wink

Które było lepsze to rzecz gustu.W kombinowaniu z aranżacjami chce popróbować wszystkiego dlatego taki wybór.Co do podłoża to ten piasek jest jak dla mnie ciut za gruby ale za to kolorystycznie jest bardziej naturalny od drobniejszego jaki był dostępny w sklepie.Co do piasku to zamarzyła mi się po prostu plaża.
Bazalt jest zastosowany w tyłu jako wzniesienie.Na nim stoją manteny jak i korzeń.Musiałem zastosować wniesienie gdyż byłoby za płasko bez tego.Poza tym czarne podłoże jak widzę jest korzystniejsze dla bystrzyków.Z korzeni,skał i roślin powstało kilka kryjówek z tyłu i ryby tam przesiadują.Wypływają głównie na karmienie.
Ogólnie jak widzę nie jest żle tylko ciut jeszcze od wczoraj woda się wyklarowała

Aaa, to bazalt masz z tyłu. Myślałem, że jest wymieszany z piaskiem, bo jest trochę taki pstrokaty. Ale to chyba wina zdjęcia.

Skocz do: