• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rośliny i zwierzęta ze stawu w akwarium, przygotowanie do wprowadzenia.

a ja se zrobie takie w małym akwa bo u mnie w małych żeczkach sa zieloniutkie roślinki Smilejak byś ładnie użądziła naturalnie czyli same kamyki żadnych żwirków to by było super

Akwarium 126l - towarzyskie

aquadesign, to co jest piękne.

moje normalne akwa ma naturalne kamyki, a nie żwirek, więc dla mnie to żadna nowość.... Big Grin
jeśli postanowie że to akwa zostawiam to je urządze bo narazie to wszystko jest tak jak wlałam...
te robaki są ciekawe, ale już mi się zaczynają wylęgać ważki, więc się troche boję....

Sory że podłącze się do tematu dzisiaj czytałem że można do akwa wlewać deszczówke czy to prawda??

To załeży

Musisz sprawdzić jej parametry, jeszcze zależy bo np. jak leciała rynna to jest zanieczyszczona.

asiulek 13 napisał(a):moje normalne akwa ma naturalne kamyki, a nie żwirek, więc dla mnie to żadna nowość.... Big Grin
jeśli postanowie że to akwa zostawiam to je urządze bo narazie to wszystko jest tak jak wlałam...
te robaki są ciekawe, ale już mi się zaczynają wylęgać ważki, więc się troche boję....

widzisz pisałem ci wcześniej ,że będziesz miała problem(ja bym sie tego pozbył na twoim miejscu)Smile

asiulek 13 napisał(a):moje normalne akwa ma naturalne kamyki, a nie żwirek, więc dla mnie to żadna nowość.... Big Grin

A może zamierzasz otworzyć wylęgarnie waszek Big Grin

wally91 napisał(a):

A może zamierzasz otworzyć wylęgarnie waszek Big Grin

haha.jak tego nie zlikwiduje to tak będzieBig Grin

Faktycznie nie ciekawie to wygląda.
Jak chciałaś sobie zrobić wycinek stawu w akwarium, to proponowałabym Ci nabrać trochę mułu z brzegu czy piachu, wyłożyć dno akwa, posadzić te roślinki. Dobrze by było żebyś też rogatka ze stawu przyniosła.
Ta woda jak mniemam to też ze stawu jest, więc jak będziesz podmieniać żyjątkom wodę to też na taką ze stawu.
Rybek tam nie wpuścisz, ale możesz znaleźć jakiegoś małża czy błotniarkę w stawie Smile
Nie trzymaj akwarium na oknie, ani nie oświetlaj zbyt mocno bo woda ci się zrobi zielona.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Kesi napisał(a):Faktycznie nie ciekawie to wygląda.
Jak chciałaś sobie zrobić wycinek stawu w akwarium, to proponowałabym Ci nabrać trochę mułu z brzegu czy piachu, wyłożyć dno akwa, posadzić te roślinki. Dobrze by było żebyś też rogatka ze stawu przyniosła.
Ta woda jak mniemam to też ze stawu jest, więc jak będziesz podmieniać żyjątkom wodę to też na taką ze stawu.
Rybek tam nie wpuścisz, ale możesz znaleźć jakiegoś małża czy błotniarkę w stawie Smile
Nie trzymaj akwarium na oknie, ani nie oświetlaj zbyt mocno bo woda ci się zrobi zielona.

ciekawe coś takiego.

dx za rady kesi, ale jednak to likfiduje.chyba ..

Skocz do: