• 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak ochłodzić wodę w akwarium ?

Witam mam pytanko w jaki sposób można ochłodzić wodę w akwarium mam grzałkę ustawioną na 25 stopni a woda ma nieraz 28 ?

ja bym na twoim miejscu podpiął wiatraczki (takie jak w komputerze) Smile zbije temperature
To jest podobnie jak byś dmuchał w cherbatę

Masz żarówkę w akwarium ? Bo jeżeli nie to najprawdopodobniej masz rozregulowany termostat w grzałce.
Zmniejsz na niej temperaturę o 3 stopnie i zobacz czy to coś zmieni ?

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

Kesi napisał(a):Masz żarówkę w akwarium ? Bo jeżeli nie to najprawdopodobniej masz rozregulowany termostat w grzałce.
Zmniejsz na niej temperaturę o 3 stopnie i zobacz czy to coś zmieni ?

Dokładnie Wink

Zaczyna robić sie ciepło więc będzie to zmora każdego z nas Tongue
Sprawdź grzałke jak pisała Ci Kesi, jeśli masz pokrywe możesz zainstalowac wiatraczki-ja w 112L miałem 2szt 5 Voltowe. Ale gdy będzie naprawde juz gorąco pozostanie nam tylko -dolewanie zimnej wody Sad

mlody84-07 napisał(a):Zaczyna robić sie ciepło więc będzie to zmora każdego z nas Tongue
Sprawdź grzałke jak pisała Ci Kesi, jeśli masz pokrywe możesz zainstalowac wiatraczki-ja w 112L miałem 2szt 5 Voltowe. Ale gdy będzie naprawde juz gorąco pozostanie nam tylko -dolewanie zimnej wody Sad

Kolejny raz zgadzam się z młodymSmile Często ludzie idą przez takie coś z grzałką do reklamacjiSmile

Nie lubię kul, do kuli włóż sobie suszone
płatki róż albo cukierki! Staż 8 lat :)
Służę pomocą!:P
Piszę poprawnie po polsku.

Linki z niepotrzebnymi tematami lub powtarzającymi się, wysyłajcie na PW do moderatorów!! Ułatwicie moderatorom pracę a przy tym pomożecie utrzymać porządek na forum!

A ja się zgadzam z kesi

Jest jesze taka opcja żeby, napowietrzacz dać w chłodne miejsce. Wtedy będzie ciągnoł chlodne co pomoże ochłodzić trochę wode Smile

wally91 napisał(a):Jest jesze taka opcja żeby, napowietrzacz dać w chłodne miejsce. Wtedy będzie ciągnoł chlodne co pomoże ochłodzić trochę wode Smile

ja nie mam tego problemu bo zrobiłem w klapie okienko otwierane, i nawet w lato nie mam problemu z wysoką temp.pozdroSmileSmile

ja nie mam prawie żadnych problemów z grzałką, bo jest prawie ciągle wyłczona... Big Grin

Skocz do: