• 6 Głosów - 4.33 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Obsada 300l - tutaj zadajemy pytania i szukamy coś dla siebie

Kakadu potrafią być agresywne ale to raczej względem swojego gatunku 1*samiec 2-3 samice w zupełności mogą byc na taki baniak do tego kiryskom i zbrojnikom nic sie nie stanie.

Acid , nie prawda. Atakują każde inne pielęgniczki które wejdą na ich terytorium ,a kakadu zazwyczaj obejmują dużą powierzchnie jak nie całą akwarium.

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

(10.08.2012, 20:36)Saletra napisał(a):  Acid , nie prawda. Atakują każde inne pielęgniczki które wejdą na ich terytorium ,a kakadu zazwyczaj obejmują dużą powierzchnie jak nie całą akwarium.

Doczytałem lekture o kakadu i się zgadzam Smile

Tak naprawdę nie liczą się lektury, opinie , liczą się własne doświadczenia , nie to co pisze na forum , póki sam nie spróbujesz nie będziesz wiedział co jest złe a co dobre Big Grin

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Ale literatura to jest oparta jednak na czymś, przeważnie jest to doświadczenia autora.

Witam mam zamiar kupić akwa 300 l Dlatego mam pytanie czy mógłbym w nim trzmać
4 skalary
duch amazoni
motylowiec
Ctenolucius hujeta
4 bocje wspaniałe
trzciniaka
i jakie jeszcze ewentulanie rybki do tego

(14.09.2012, 19:15)Mike21r napisał(a):  Witam mam zamiar kupić akwa 300 l Dlatego mam pytanie czy mógłbym w nim trzmać
4 skalary
duch amazoni
motylowiec
Ctenolucius hujeta
4 bocje wspaniałe
trzciniaka
i jakie jeszcze ewentulanie rybki do tego

Nie boisz się agresji pomiędzy tymi rybami. Skalary i Ctenolucius hujeta raczej się nie dogadają.
Poza tym chcesz ryby, z których większość osiąga pokaźne rozmiary. Wybierz jeden duży gatunek.

Czy JBL e901 wystarczy do 50 neonków 2 glonojadów 6 piskorków, 6 kirysków 8 ampulari i 20 zwinnek blehera. Te rybki będą w 300l.
Co mogą jeszcze dokupić? Chcę mieć w nim małe rybki które tworzą ławice. Co powiecie o 15 razborach galaxy?
Czy mogę wrzucić jeszcze ok.5 małży?

Witajcie. Czy taka osada bedzie w pozadku?

4 skalary
1+3/2+4?- pielegnica kakadu
7- otosek przyujsciowy

1. Chcialbym zeby to byl biotop Ameryki poludniowej ew. srodkowej.
2. Czy utrzymam jakas lawice przy skalarach (patrz punkt pierwszy)
3 Uprzedze pytanie: dlaczego otosy zamiast kosiarek? Patrz punkt pierwszy.

Mila widziana korekta obsady (jesli jest zle). Z gory dziekuje za pomoc.

Nie męcz ryb w kuli.

Albo daj więcej skalarków albo tą ławice jakąś np bleherki? bo narazie to dość pusto

"NADGORLIWOŚĆ JEST GORSZA OD FASZYZMU"

[url=http://en.grepolis.com/invite-4901565-en77?invitation_id=694106&invitation_mac=0db7d640&ref=player_invite_bbcode][/url]

Skocz do: