• 2 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czym karmic neonki??

Bez przesady. Daj na początek kilka, jak będą jadły i jeszcze będą głodne to daj jeszcze trochę. To są ryby nie dzieci, nie masz kontroli nad tym czy zjedzą tyle samo czy nie. No chyba że będziesz odławiał po jednej do szklanki, dawał dwie larwy i z powrotem do akwa. Tongue

Najlepsza strona z filmami i serialami -->kinozajawka.pl

ok kumam - dzięki

Moim zdaniem karm je ... hmm.. no wszystkim. Smile
Pokarmem suchym, mrożonym, granulowanym oraz żywym. Choć do tego ostatniego nie jestem pewna.

" Nie wielkość zbiornika odzwierciedla akwarystę, tylko jego wygląd i zadbani mieszkańcy "

Blog mój i koleżanek ( o akwarystyce ) : http://akwarium000.blogspot.com/

Zapraszam do obejrzenia mojego akwarium : http://www.akwaswiat.net/-60l-w-drodze-d...33120.html

(22.03.2005, 12:26)Gość napisał(a):  od jakiś trzech tygodni mam znowu akwarium z neonkami gupikami i platynkami (zmienniki) Karmie je pokarmem ICHTIO - VIT firmy TROPICAL (codzienny podstawowy pokarm wieloskładnikowy dla wszystkich ryb akwariowych) no i moje neonki nie za bardzo chca go konsumowac, dlaczego również pozostałe ryby niechętnie go jedzą a neonki chwytaj do pyska i zaraz wypuszczają, pokarm podaję dość rozdrobniony, ryby karmię raczej rzadko więc o przekarmieniu nie ma mowy, czy możecie mi polecić jaki jest najlepszy pokarm dla neonków? Pozdrawiam
Robert

Moje neonki jedą pokarm firmy Tetra.Co ciekawsze jest to pokarm dla gupikow.Zaczynam sie martwic bo ten pokarm
Mi sie konczy.

. Pozdrawiam wszystkich formułowiczow. NEONKA13

Ja karmię sołowcem co tydzień i zwykłą karmą firmy Tropical.

Najlepsze dla mnie jest suche ochotki firmy tetry

(01.05.2013, 19:49)fifcior100 napisał(a):  Najlepsze dla mnie jest suche ochotki firmy tetry

To dla Ciebie, a czym karmisz neony?

Hehe Smile

A tak odnośnie tematu. Czym je karmisz poza ochotką?

Moglibyście mi polecić jakąś karmę dla neonek, która je bardzie wybarwi, chodzi mi o kolor czerwony, bo jest dość blady, jaką karmę kupić?

Są sprawdzone karmy z witaminami , wybarwiające , moge ci polecić acticolor z aquaela Big Grin

Skocz do: