Temat zamknięty

[split] [300L] Moje pierwsze Malawi

Nie orientuję się zbytnio w "łacińskich nazwach" ryb xD Ja jestem (puki co xD) amatorem, więc zadowalam się zwykłym stadkiem gupików ;P Ale później będę myśleć nad mieczykami i może jedną molinezją... - byleby tylko jakieś niewymagające ryby Wink

Pozdrawiam Wink

23 l - gupikarium ;D

Skąd zamierzasz zakupić ryby ? Zapraszam na forum o tematyce związanej z tylko i wyłącznie jeziorem malawi. To takie największe Klubowe Tongue (nie chcę reklamować)

(03.05.2012, 20:22)wassilllo napisał(a):  Skąd zamierzasz zakupić ryby ? Zapraszam na forum o tematyce związanej z tylko i wyłącznie jeziorem malawi. To takie największe Klubowe Tongue (nie chcę reklamować)

Ciekawe po co ?

Klub Malawi dawno upadł , nie ma tam czego szukać według mnie.
Ci co wiedzieli cokolwiek już dawno zrezygnowali z tego forum.

Kujawsko-Pomorskie Forum Akwarystyczne

Nie udzielam porad na PW.

KM nie upadł.Jest tam wiele osób mających wielkie pojęcie o Jeziorze Niasa (Malawi) .Chyba , że upadł dla tych którzy proponują 10 dorosłych saulosi do 112l :/

(03.05.2012, 14:33)Portia napisał(a):  Nie orientuję się zbytnio w "łacińskich nazwach" ryb xD Ja jestem (puki co xD) amatorem, więc zadowalam się zwykłym stadkiem gupików ;P Ale później będę myśleć nad mieczykami i może jedną molinezją... - byleby tylko jakieś niewymagające ryby Wink

Pozdrawiam Wink
A co nas to obchodzi przepraszam bardzo? Do takiego słoika ledwo się gupiki mieszczą ,a ty jeszcze mieczyki i molinezje? stuk stuk . -,-.

Ja osobiście polecam Aulonocary,nawet te fire fish,są piękne, i najpiękniejsze jesli chodzi o wytwór człowieka Smile

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

Ja imho po prostu nie lubię wspierać takiej sprzedaży , szkoda marnować taki baniaczek na skrzyżowanie mbuny i utaką Wink
EDIT: dla niewiedzących co znaczy imho - in my humble opinion - moim skromnym zdaniem . (piszę już któregoś posta a dalej mam liczbę postów : 1 ? Coś nie tak.

(03.05.2012, 22:05)wassilllo napisał(a):  KM nie upadł.Jest tam wiele osób mających wielkie pojęcie o Jeziorze Niasa (Malawi) .Chyba , że upadł dla tych którzy proponują 10 dorosłych saulosi do 112l :/

Upadł już kilka lat temu .
Ale ty dopiero zaczynasz z pyszczakami , więc dla takiego amatora jak ty może się wydawać , że to przydatne forum.
Teraz to forum klubu malawi sięgnęło dna.
Przez to , że "rządzą " nim osoby , które 3 lata temu pytały o obsadę . np . Perez666.
Prawdziwych malawistów tam niema .
Poczytaj o filtracji na ich forum - twierdzą , że kubeł + głowica 2000l/h do 240l akwarium to minimum .
Tak naprawdę to w takim akwarium wystarczą 2 głowice po 750l/h z gąbkami i można hodować nawet 30 dorosłych pyszczaków w świetnych warunkach.

A.fire fish są naprawdę ładne .

Lepiej wpuścić 2 gatunki po 12-15sztuk do 250l akwarium niż 4 x 1/3 , które proponujecie na forum.

W 300l mam 6 samców m.auratus z czego 4 wybarwione w pełni.
Według was to zbyt małe akwarium na m.auratus. Big Grin
Ale jak się nie znacie na rybach to wam nie wychodzi . Tongue

Uwierz że znamy, ja miałem 13cm samca złocistego i 3samce inne, nie były wybarwione ,jednego zatłukł. A że ty masz bigos w akwarium to nie nakłaniaj do tego innych

240l :
Andinoacara rivulatus 1+1
Thorichthys meeki 1+1
Heros efasciatus gold (red) 1+1
37,5l :
4+2 Gupik :)

(04.05.2012, 14:16)Saletra napisał(a):  Uwierz że znamy, ja miałem 13cm samca złocistego i 3samce inne, nie były wybarwione ,jednego zatłukł. A że ty masz bigos w akwarium to nie nakłaniaj do tego innych

Twoja wiedza na temat malawi jest żałosna .Tongue

masinje nie jestem amatorem (Malawi mam od 3 lat). Niestety ale to ty namawiasz innych do męczenia ryb i jesteś po prostu żałosny . Co do twoich 30 sztuk w 240l bez filtra biologicznego nie doradzaj źle najpierw poczytaj trochę informacji. Radzę go nie słuchać trollstwo się szerzy.Perez666 ma sto razy większą wiedzę od Ciebie Trolku Wink
EDIT: teraz poczytałem trochę twoich rad do biotopu Niasa (pewnie nawet nie wiesz , że Niasa to Malawi) są równie beznadziejne jak , te które tutaj przeczytałem . Z wszystkimi się kłucisz i proponujesz zupy rybne.
Temat zamknięty

Skocz do: