• 2 Głosów - 2 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sposoby walki z ślimakami

Możesz też kupić ślimaki Ampularie. Posiadam takowe i bardzo je chwalę.
Zjadają inne ślimaki jak również wypławki.Wink

Najlepsza strona z filmami i serialami -->kinozajawka.pl

(18.02.2012, 15:06)dbamian napisał(a):  Możesz też kupić ślimaki Ampularie. Posiadam takowe i bardzo je chwalę.
ampularie poważnie zjadają inne ślimaki??? Ja myślę nad tym żeby takiego ślimaczka sobie kupić, ale ponoć zjadają też rośliny i strasznie brudzą Wink, a jak jest w Twoim baniaku, ile ich masz? i jak z krewetkami-mogą być?

tylko niektóre moje szkła
30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Akwarium 45l i codziennie zbieram po 2-3 ślimaki. Te ślimaki to zatoczki. U mnie w okolicy jest naprawdę ciężko dostac te ślimaki. Jest jakis inny sposób?

to poczekaj az będzie cieplej i kup helenki wysyłkowo - jak będzie cieplej to nie ma ryzyka ze zamarzna podczas drogi do Ciebie Smile

spokojnie, zatoczki szkody Ci nei zrobią Wink

no i bocja do 45L to sie nie nadaje...

(18.02.2012, 15:06)dbamian napisał(a):  Możesz też kupić ślimaki Ampularie. Posiadam takowe i bardzo je chwalę.

Chyba pomyliłeś z Helenami.

(18.02.2012, 17:29)patryjo115 napisał(a):  Akwarium 45l i codziennie zbieram po 2-3 ślimaki. Te ślimaki to zatoczki. U mnie w okolicy jest naprawdę ciężko dostac te ślimaki. Jest jakis inny sposób?
w takim litrażu o bocjach zapomnij, a 2-3 ślimaki to nie jest tragedia Wink

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

2-3 ślimaki !dziennie!

Od kiedy? Miałem je kiedyś i pierwsze słyszę żeby ampularie jadły jadły ślimaki?

Ampularie nie zjadają innych ślimaków. Ale też nie mówcie że nie jedzą roślinek. Jedzą oczywiście jak nie są dokarmiane.

[quote='patryjo115' pid='278803' dateline='1329649159']
2-3 ślimaki !dziennie!
i co, że "dziennie!"? to przecież prawie nic, u mnie było 10 dziennie a potem 15, a później zniknęły same Smile

30l Krab
45l
112l ŻÓŁW
Mój YOU TUBE

Ampularie nie jedzą roślinek zdrowych. Zrzerają dziurawe liście, nadgniłe, żółte itd. Ja swego czasu miałem ampularie i nigdy nie spotkałem się ze zjawiskiem zjadania roślin przez te ślimaki. Nigdy ich nie dokarmiałem. Robią więcej brudu niż porządku. Większe okazy produkują "serdle" nie mniejsze niż welony Smile

Skocz do: