• 14 Głosów - 3.93 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

[200l] Nowa aranżacja aleksandra84

A co to za ryba na ostatnim zdjęciu? Big Grin

Rybka zwana Fiśkiem, glonojadSmile

Fisiek wymiata ! a akwarium - piękne !

jestem z Krakowa- to widać, słychać i czuć;)

Przed przycinkąSmile

ZMIANY ZMIANYSmile

Akwarium przeszło 90% zmiany, a dokładnie:

Podłoże zostało dosypane, doszło kilka nowych korzonków i łupkówSmile
Aranżacja na razie taka seee ale niebawem przy podmiance pozmieniam miejsce korzeni i dołożę kilka kamlotów. Nie podoba mi się ten patyk po środku, jakiś taki za gruby jest ale tak jak mówię niedługo pozamieniam. Może jakieś propozycję???

FLORA:
eleocharis acicularis
hydrocotyle japan
heterantera
ludwigia repens
rotala rotundifolia
dyży henio
Hygrophila pinnatifida
Dojdzie jeszcze mały henio.

Fauna:
Ze staroci :
3x otosek
1x guarra rufa
małżeństwo bojowników ( w przyszłym tyg. przenoszą się do własnego m2),
Z nowości:
40 x bystrzyk amandy

Dojdzie jeszcze kilka otosków i krewetki RC zapewne skundloneSmile

Na razie borykam się z błona na korzeniach, ale raczej nie będę z tym nic robić, może po prostu ściągnę dziadostwo wężykiem ale ani gotować ani solić drewna nie zamierzam, samo zniknie. Ogólnie otoski i rufka ładnie objadają syfek.
Nawożę na razie tylko k+ ale obawiam się, że niedługo będę musiała coś chlupnąć do baniaczka bo roślinki jakoś nie mogą ruszyćSad Na dniach spodziewam się paczuszki z ferką więc ją gdzieniegdzie powtykam.
Narazie fotki poglądowe cykane telefonem więc za jakość przepraszam. Jak akwa zacznie wyglądać po ludzku to dodam nowe fotki. Pozdrawiam i czekam na konstruktywną krytykę...

Faktycznie ten patyk na środku jakoś tak mało pasuje, ale ten drugi korzonek wyrąbisty. Jakoś nie widzę w tym aranżu dodatkowych kamieni, podoba mi się tak jak jest. Jak roślinki się rozrosną będzie bardzo ciekawie.

Ogólnie bardzo dobre wrażenie jak na początek

Dziękuję Aleksandro za aktualizację bo wcześniej nie wiedziałem o istnieniu Hygrophila pinnatifida. Bardzo mi się podoba ta roślina.
Co do baniaka to tylko czekać aż rośliny ruszą a tego korzenia co niby nie pasuję wąkkrotką japońską bym owinął Smile

A wiesz że sama miałam taki pomysł, żeby ją owinąćSmile Postaram się go przesunąć albo po prostu wyciągnę. Zobaczymy...

A korzonki kupiłam praktycznie za bezcen bo za 666g Wink Red Moore zapłaciłam 25złSmile

Nowa aranżacja dobrze się zapowiada.
A bojusia masz przepięknego!

Bojuś się już wyprowadził do kosteczki wraz z małżonką. Sielanka trwa bo on to raczej taki że kapcie, piwko i przed telewizor Wink Akwa powoli rusza, ale niestety zbyt powoli. Jak zwykle w piątek wieczorem skończył mi się gaz w butli więc 3 dni roślinki bez co2 ;( Rybcie ślicznie trzymają się ławicy chociaż czasami się rozproszą, co zupełnie mi nie przeszkadzaSmile Kilka fotek :

[/URL]

Skocz do: