• 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jak urządzić 240L dla karasi ?

Witam.Chciałbym się dowiedzieć jak urządzić 240l dla karasi i kiełbi.
1 pytanie jakie podłoże. Chciałbym piach Dobry wybór???
2 pytanie lepsze kamienie czy korzenie nie chcę roślin .Wolałbym korzenie czy one są dobrę
3 pytanie ile karasi ile kiełbi???DZiękuje za wszystkie odp.

?????????

1. Żwir 1-3mm
2. Rośliny muszą być bo Ci się ryby związkami azotu potrują. Nie chcesz roślin załóż sobie Malawi.
3. Zależy jakich karasi, są różne gatunki.

Każdy temat w tytule powinien zawierać ogólny opis problemu.
Pisz poprawnie !

Od czasu stworzenia Internetu ruch obrotowy Ziemi jest przede wszystkim napędzany przez zbiorowe obracanie się nauczycieli języka polskiego w grobach.

1. Obojętne
2. Obojętne czy dasz korzenie czy kamienie i tak będzie trochę ciasno. A bez roślin to tak jak Kesi pisze możesz se Malawi zrobić, lub też ew. BW
3. Najlepiej to 0 bo im trochę ciasno będzie ale myślę, że jeśli już koniecznie to na pewno nie więcej niż po 2-3szt.

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

zmian planów będe miał 10 brznek rozowych 15 kardynalków chińskich korzenie zwir 3mm 10 kiryskow pstrych i filtr 1100 l/h i bez grzłki i troche roslin

?????????

No już trochę lepszy pomysł, ale żwir daj drobniejszy, bo na 3mm kwestia czy weźmiesz 1-3mm czy 3-5mm będzie trochę kiepski dla kirysków bo se nie pogrzebią w dnie Smile

Jeśli potrzebujesz pomocy w założeniu akwarium lub szukasz kogoś kto może Ci założyć lub zrestartować akwarium. Pisz!

Ok dzięki za odpowiedź Wink Dam drobniejszy żwir

?????????

(24.01.2012, 20:55)motocykl napisał(a):  zmian planów będe miał 10 brznek rozowych 15 kardynalków chińskich korzenie zwir 3mm 10 kiryskow pstrych i filtr 1100 l/h i bez grzłki i troche roslin

a jak ci się trafią wredne brzanki to zaopiekują się ogonkami kardynałków...

Jeśli wpuście je razem, to nie sądzę, żeby były problemy, oczywiście pod warunkiem, że małe będą rybcie. To się do siebie oswoją Smile

Oj tam zaraz wredne ; d
Tyle co wyczytałem o brzankach to ryba samolubna , więc ja postanowiłem je trzymać ławicowo i same.Co do kardynalków to nie wiem czy będą mieć za ciekawie z brzankami.Smile

Miałem w zbiorniczku Neonki ok.50szt potem wpuściłem tam 5szt. Skalarów (małe 3x3cm) ale neonki też były małe. Teraz skalary są od 5x5cm do 8x10cm i nadal nie ruszają neonek, bo się od małego z nimi kręcą to się przyzwyczaiły.

Skocz do: